На щиті повертається до рідного Кривого Рогу мужній Захисник Максим Фоменко

05 вересня 2024 р. 12:03

05 вересня 2024 р. 12:03


2024-09-05 11:45:00

На щиті повертається до рідного Кривого Рогу мужній Захисник Максим Фоменко

2 вересня 2024 року обірвалося життя Захисника України, прохідника дільниці №7 проходки шахти «Покровська» ШБУ Фоменка Максима Володимировича.

Сумну звістку повідомили на підприємстві, де працював полеглий Захисник.

Максим Володимирович народився 14 грудня 1981 року у Кривому Розі. Після закінчення школи навчався в Професійно-технічному училищі №29 (наразі Криворізький професійний гірничо-електромеханічний ліцей) за спеціальністю «Електрогазозварник». Виробничу практику проходив учнем електрогазозварника дільниці №12 шахти «Покровська» (тоді «Октябрська») Криворізького залізорудного комбінату.

Після отримання диплома у 2000 році працевлаштувався на наше підприємство, де і проходив практику. Трудився електрогазозварником дільниці №12, пізнавав тонкощі обраної справи, навчався у старших колег та підвищував свій розряд. У 2005 році був переведений на посаду кріпильника дільниці №11 шахти «Покровська».

Молодого шахтаря дуже захопила робота під землею, тож він постійно навчався та поновлював свої знання на відповідних курсах в учбово-курсовому центрі Криворізького залізорудного комбінату. Через деякий час з'явилася можливість працювати прохідником в шахтобудівельному управлінні, на що чоловік охоче погодився.

Остання його посада, на якій він трудився донині, прохідник дільниці №7 (гірничо-капітальних робіт) проходки шахти «Покровська» шахтобудівельного управління. За цей час проявив себе професіоналом своєї справи, який обожнював свою роботу, передавав здобуті знання і навички молодшим колегам, самовіддано працював на Криворізькому залізорудному комбінаті. Користувався заслуженою повагою як серед колег, так і керівництва шахтобудівельного управління й підприємства.

4 червня 2024 року, під час повномасштабної агресії рф проти України, Максима Володимировича призвали до лав Збройних Сил України. Понад усе прагнув жити у вільній і незалежній країні, щоб його рідні й близькі були в безпеці. Саме це додавало йому сил протистояти ворогові та захищати свою землю. Ніс службу кулеметником кулеметного взводу роти вогневої підтримки військової частини А4706.

На жаль, 29 серпня під час ворожих обстрілів в районі населеного пункту Борки (рф) Курської області отримав поранення, а 2 вересня, перебуваючи у КПП «Сумська обласна клінічна лікарня», помер внаслідок отриманих поранень.

Без чоловіка залишилася дружина Наталія Валентинівна, без батька донька Тетяна. Невимовний біль щоразу огортає серце, коли сумні звістки сколихують нашу криворізьку землю...

" Керівництво, трудовий колектив акціонерного товариства «Криворізький залізорудний комбінат» щиро поділяє горе родини Максима Фоменка та схиляє голови у великій скорботі. Дякуємо батькам за виховання гарного та мужнього сина, доброго та чуйного чоловіка і батька, щирого та вірного товариша. Світла пам'ять про нього назавжди залишиться в наших серцях. Ми пам'ятаємо, якою дорогою ціною дістається кожна хвилина мирного життя ", - йдеться у повідомленні колег Максима Фоменка.

Вічна Пам'ять та Слава полеглому Герою!

Нагадаємо, що журналісти krivbass.city збирають дані про полеглих захисників і захисниць із Кривого Рогу. Загальний список загиблих у російсько-українській війні ми публікуємо у спеціальній « Книзі пам’яті ».

На щиті повертається до рідного Кривого Рогу мужній Захисник Максим Фоменко

Джерело: krivbass.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua