Начальника чернігівського «Спецкомбінату» відсторонили від посади за розтрату майна

05 вересня 2024 р. 13:16

05 вересня 2024 р. 13:16


Новозаводський районний суд Чернігова ухвалив запобіжний захід для начальника чернігівського комунального підприємства, якого підозрюють у розтраті майна. Так, підозрюваного відсторонено від займаної посади та призначено заставу у розмірі 2,5 мільйона гривень. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Чернігівську обласну прокуратуру.

Також у цій справі фігурує його дружина, для якої суд встановив заставу у 300 тисяч гривень.

Ще одному підозрюваному, приватному підприємцю, якому інкримінують участь у цій схемі, призначили цілодобовий домашній арешт.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що підозру оголосили начальнику міського КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Володимиру Кулішу.

Встановлено, що керівник комунального підприємства організував протиправну схему привласнення коштів, залучивши свою дружину та приватного підприємця.

«Упродовж десятків років між комунальним підприємством та підприємцем було укладено низку фіктивних договорів на поставку товарів за значно завищеними цінами, однак вказані товари поставлені не були. У свою чергу, суб’єкти господарювання, які отримали кошти, знімали їх з банківських рахунків та передавали у готівковій формі керівнику комунального підприємства», – йдеться у повідомленні.

Очільник КП, знаючи реальну вартість товарів, купував їх у інших суб’єктів господарювання. Різницю у вартості товарів керівник привласнював та розподіляв між усіма учасниками злочинної групи. Таким чином, внаслідок дій зловмисників громаді міста було завдано мільйонних збитків. Так, слідство задокументувало: лише за минулий рік зловмисники спричинили майже 3 мільйони гривень збитків на закупівлі деталей до гранітних пам’ятників.

В ході санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили у фігурантів понад 800 тисяч гривень, а також службову документацію та інші речові докази.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Рекламні блоки дають нам змогу залишатися незалежними ЗМІ, а вам - отримувати найсвіжіші новини під ними. Scroll down!

Начальника чернігівського «Спецкомбінату» відсторонили від посади за розтрату майна

Джерело: 49000.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua