У Кривому Розі дві жінки витрачали чужі гроші

05 вересня 2024 р. 16:31

05 вересня 2024 р. 16:31


Як вдалося встановити в ході слідства, банківську картку власниця забула у картоприймачі банкомату AT КБ «ПриватБанк». Саме тоді 5 листопада 2023 року приблизно о 12 годині 45 хвилин дві жінки перебували поряд і побачили цей факт.

Вони не стали звертатися у фінансову установу, щоб там встановили власника й повернули йому річ, а вирішили розпоряджатися чужими коштами.

За перше спробували розрахуватися на невелику суму, оскільки картка була оснащена вмонтованим чіпом. Зайшли в магазин «Файно» і без проблем заплатили за продукти суму 80,62 грн, а через хвилину ще вдалося списати з рахунку 38,56грн.

Зрозумівши, що їх план спрацьовує, вирішили продовжити закупи в супермаркеті та інших торгових локаціях. Таким чином, за пару годин зловмисниці встигли витратити 5 973 гривень 96 копійок.

Наступного дня було розпочато кримінальне провадження за заявою потерпілої, а встановити зловмисниць залишалося лише справою часу. Виявилося, що зловмисницями стали дві безробітні містянки, які раніше не мали проблем із законом. Одна виховує двох малолітніх дітей, а друга – шістьох.

27 серпня 2024 року Довгинцівський районний суд міста Кривого Рогу визнав обидвох винуватими  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.185, ч.1 ст.357 КК України та призначив їм покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, але на підставі ст.75 КК України звільнити від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 рік.

новини Кривий Ріг LIFE

У Кривому Розі дві жінки витрачали чужі гроші

Джерело: krlife.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua