Чим вакуумний масажер для м’яса відрізняється від звичайного фаршоміса?

05 вересня 2024 р. 18:46

05 вересня 2024 р. 18:46


Чому вакуумний масажер для м’яса https://rozfood.net/p/massage-tumbling-machine/ називають саме так, а не кажуть, що це, приміром, вакуумна фаршемішалка? Бо його використовують не для змішування фаршу, а для виробництва солінь та маринадів. А ще через те, що приготування сировини має певні особливості.

Будова вакуумного масажера

Вакуумний масажер має місткий барабан з кришкою, яка щільно закривається. Також є мотор-редуктор та насос для відкачування повітря. Складові змонтовані на міцній сталевій рамі, що має чотири різьбові ніжки. За допомогою останніх машину можна виставити горизонтально. Барабан спирається на два ролики, за рахунок чого може обертатися. В ньому є дві лопаті, приварені до внутрішньої поверхні. Мотор-редуктор з’єднаний з барабаном ланцюговою передачею. По центру кришки через патрубок з краном підключений шланг вакуумного насоса. Пульт керування з дисплеєм винесений на вертикальній штанзі. Є моделі з рубашкою охолодження й температурним датчиком.

Принцип дії вакуумного масажера

Вакуумний масажер забезпечує високу якість обробки внаслідок того, що під час роботи діють одразу три фактори. По-перше, у барабані забезпечується високий (до 99%) рівень вакууму. Готова маса ущільнюється, бо не містить кульок повітря. Швидкість окислення дорівнює майже нулю через відсутність кисню, а швидкість біохімічних реакцій прискорюється, через що шматки м’яса краще просочуються розсолом. Колір суміші максимально наближений до природного, на зрізах добре видно структуру волокон. Готовий продукт не містить аеробних бактерій, таких як дріжджі торулопсис та родотула, плісняві грибки, грамвід’ємні ахромобактер і псевдомонас. Коли упакувати вагові порції у вакуумну обгортку, буде ідеальний продукт для здорового способу життя!

По-друге, всередині барабану розміщені лопаті. Їх форма та розміри продумані так, що під час обертання ємності перемішування інгредієнтів супроводжується взаємним тертям часточок та стисканням волокон. Завдяки цьому суміш виходить більш гомогенна. І, нарешті, по-третє, за рахунок збільшеного барабана відбувається тумблювання, або «самовідбивання» шматків під час падіння з висоти. На тлі градієнта тиску виникає ефект стиснення-розширення, через що м’ясо стає ніжнішим. Побічним результатом тумблювання є більш інтенсивне розповсюдження маринаду від точки ін’єктування шматка до крайніх ділянок або від залитої розсолом поверхні по внутрішнім капілярам.

Характеристики вакуумних масажерів

Компанія Rozfood пропонує лінійку вакуумних масажерів моделей ФФМ із загальним об’ємом від 400 л до 2100 л. Інші технічні характеристики:

Матеріал виготовлення — нержавіюча сталь AISI 304. Тип контролеру — Mikster MCM 023.

Чим вакуумний масажер для м’яса відрізняється від звичайного фаршоміса?

Джерело: krlife.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua