Шахрайський call-центр у Кривому Розі ошукав громадян на понад 2,2 млн грн

06 вересня 2024 р. 17:21

06 вересня 2024 р. 17:21


Шахраї з Кривого Рогу зняли з банківських рахунків українців понад 2 млн грн. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

До кримінальної відповідальної притягнуто п’ятеро осіб, які з 2022 по липень 2024 року ошукали 33 потерпілих. Людям спричинено майнову шкоду на понад 2 млн гривень.

Як встановили поліцейські, спільники облаштували кол-центр за місцем мешкання організатора та під виглядом співробітників банків телефонували громадянам. Бази даних клієнтів банків зловмисники придбали в даркнеті та вивідували конфіденційну інформацію, зокрема, номери банківських карток, CVV-коди, СМС-паролі тощо.

Шахрайський call-центр у Кривому Розі ошукав громадян на понад 2,2 млн грн

Також під час розмови «оператори» переконували громадян встановити мобільний додаток для отримання віддаленого доступу до ґаджетів жертв. Після цього підозрювані здійснювали несанкціонований вхід у мобільний додаток онлайн-банкінгу та виводили кошти на банківські рахунки дропів. Привласнені заощадження обготівковували у банкоматах Кривого Рогу.

Збиток, завданий потерпілим, частково відшкодовано. На нерухоме майно обвинувачених, а також на вилучені грошові кошти накладено арешт.

Обвинувальний акт стосовно групи осіб за ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя), ч. 4, 5 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України скеровано до суду. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що бізнес-вумен з Кривого Рогу переправляла ухилянтів через кордон за 40 000 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Рекламні блоки дають нам змогу залишатися незалежними ЗМІ, а вам - отримувати найсвіжіші новини під ними. Scroll down!

Шахрайський call-центр у Кривому Розі ошукав громадян на понад 2,2 млн грн

Джерело: 49000.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua