У Дніпрі в музеї “Машини Часу” відновили дитячий автомобіль 1963 року випуску

07 вересня 2024 р. 12:15

07 вересня 2024 р. 12:15


У Дніпрі до музею “Машини Часу” передали дитячий педальний автомобіль, якому понад 60 років. Фахівці закладу поставили на хід рідкісний експонат.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Facebook-сторінку директора технічного музею «Машини Часу» Михайла Пруднікова.

Мешканка Костянтинівки Ольга Перкун передала до музею сімейний раритет — рідкісний екземпляр дитячого педального авто. Як кажуть у закладі, він 1963 року випуску. Автівка зроблена з металу Запорізького заводу та максимально наближена до реальної.

“Спереду мотив зветься “тельняшка”, вид решітки, від дуже схожий на “Перемогу” 54 року. Інше в цій автівці – це такий спортивний “Ростер”, я думаю, що тут трохи підглядали у американців. А боковини схожі на урядовий “ЗІЛ”, – каже Михайло Прудніков.

Директор музею Михайло Прудніков повідомив, що цю автівку поставили на колеса. Їй відновили кермо, педалі, колеса та корпус.

“Дуже рідкий екземпляр педального автомобіля 1963 року випуску був поставлений на хід у майстерні музею «Машини Часу»”, – йдеться в повідомленні.

У Дніпрі в музеї "Машини Часу" відновили дитячий автомобіль 1963 року випуску - рис. 2

Загалом у музеї 5 подібних педальних автівок. Проте ця, з Костянтинівки, найстаріша та найрідкісніша.

У Дніпрі в музеї “Машини Часу” відновили дитячий автомобіль 1963 року випуску

Джерело: opentv.media (Місто)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua