Житель Кропивницького оформив на себе фіктивне підприємство, через яке “відмили” 10 млн грн

07 вересня 2024 р. 15:10

07 вересня 2024 р. 15:10


У Кропивницькому місцевий житель погодився за 700 гривень стати фіктивним засновником підприємства, через яке «відмили» понад 10 мільйонів гривень. Про це повідомляє 49000 з посиланням на вирок суду.

Згідно з матеріалами справи, кропивничанин зустрівся зі знайомим у березні 2021 року. Той розповів. що шукає людину, на яку можна оформити підприємство, і готовий за це заплатити. Обвинувачений на це погодився.

Через декілька місяців вони знову зустрілися, щоб обвинувачений допоміг в оформленні паперів і пояснив, що той насправді не буде брати участь у господарській діяльності підприємства. За це обвинуваченому пообіцяли 700 гривень.

Знаючи, що не має частки у статутному капіталі та що не буде брати участі у діяльності підприємства, обвинувачений прийшов до нотаріуса та зареєстрував фірму. Згодом він відкрив рахунки на фірму у банку, і всі необхідні для ведення розрахунків документи і засоби передав тому самому знайомому.

Цей знайомий (його особа разом з іншими поплічниками встановлюється і справу щодо них  винесли в окреме розслідування) проводив через фірму угоди про продаж соняшникової та соєвої олії на експорт. При цьому декларації на прибуток з продажів ТОВ «Агробіз Ленд» не подавали.

«Особи створили умови для несплати податків, а також надали формального вигляду щодо походження товару на 10 мільйонів 788 тисяч 529 гривень», — йдеться у матеріалах слідства.

За ці дії кропивничанина звинуватили у пособництві в підробці документів, які подаються на реєстрацію юридичних осіб, у відмиванні майна, отриманого злочинним шляхом, за попередньою змовою.

Суд визнав його винним і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років з позбавленням права обіймати посади та займатись підприємницькою діяльністю на три роки. Але звільнив від відбуття призначеного основного покарання з випробуванням на два роки.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що двоє військових втекли зі служби та вирішили підзаробити на ухилянтах .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Рекламні блоки дають нам змогу залишатися незалежними ЗМІ, а вам - отримувати найсвіжіші новини під ними. Scroll down!

Житель Кропивницького оформив на себе фіктивне підприємство, через яке “відмили” 10 млн грн

Джерело: 49000.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua