Чи ще постоїть Бабине літо: прогноз погоди для Кривого Рогу на 8 вересня

07 вересня 2024 р. 20:06

07 вересня 2024 р. 20:06


2024-09-07 19:45:00

Чи ще постоїть Бабине літо: прогноз погоди для Кривого Рогу на 8 вересня

Незважаючи на хмарний ранок з проясненням, вечір у Кривому Розі обіцяє бути ясним і приємним. Мінлива хмарність. Без опадів. Попередження від Дніпровського регіонального центру з гідрометеорології: На території Дніпропетровської області збережеться надзвичайна (V класу) пожежна небезпека.

Температура повітря в межах +15…+12°С - вночі, та +25…+28°С - в денні години. Вітер цього дня в Кривому Розі північно-східний, 7-12 м/с. Тиск падатиме 759-756 мм.

Народний прогноз погоди:

8 вересня святкується Різдво Пресвятої Богородиці, яке в народі пов’язували з багатьма природними прикметами. Наші предки помічали: якщо ранок цього дня холодний — зима буде ранньою та суворою. Цей день також вважали іменинами горобини, і саме тоді збирали її плоди разом із калиною. Примовляли: "Якщо горобини рясно, чекай на сильні морози".

Що відзначають в Україні та світі цього дня:

Друга неділя вересня в Україні ознаменована Днем працівників нафтової, газової, нафтопереробної промисловості та нафтопродуктозабезпечення. Затверджений професійний день відповідним серпневим указом голови країни в 1993 році. Також щороку у другу неділю вересня у всьому світі шанують пам’ять багаточисельних жертв фашистського режиму. Православна церква України відзначає цього дня Різдво Пресвятої Богородиці. Це давнє свято відзначається ще з IV століття. Народження Пресвятої Богородиці поклало початок ланцюгу тих подій, які пов’язані зі спасінням світу. К рім того церква вшановує ікони Софії - премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої Матері. Кожен рік 8 вересня своє професійне свято відзначають медичні сестри відділень дитячої гематології та онкології. А ще це Міжнародний день солідарності журналістів,  День фізіотерапевта або Міжнародний день фізіотерапії, Міжнародний день грамотності, День вибачень або День помилування (Pardon Day), Всесвітній день журавля, День дідусів та бабусь (National Grandparents Day), День "Обійми свого собаку" і в Україні святкуються Рожаниці, це свято має прадавнє народно-слов’янське коріння.

Народні прикмети та традиції 8 вересня :

  • Якщо цього дня перелітні птахи летять низько — незабаром настане похолодання.
  • Багато павутини на деревах — вказівка на тривале тепло.
  • Вранці на траві помітний іній — слід чекати негоди.
  • Червоний схід або захід сонця пророкують вітряну та дощову погоду.
  • А чим більше лушпиння на цибулі — тим суворіша зима попереду.

Іменинники 8 вересня:

Іван, Георгій, Марія.

За старим стилем: Віктор, Дмитро, Георгій, Петро, Марія, Наталія.

Раніше ми писали: що цими вихідними по всій Україні очікується стабільно тепла і сонячна погода, завдяки впливу молодого та малорухомого антициклону Quentin, який розташується над Східною Європою.

Чи ще постоїть Бабине літо: прогноз погоди для Кривого Рогу на 8 вересня

Джерело: krivbass.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua