На Одещині затримано ще чотирьох паліїв автомобілів військових, троє з яких – неповнолітні

15 вересня 2024 р. 16:44

15 вересня 2024 р. 16:44


В Одесі чотирьом місцевим мешканцям повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України в особливий період. Про це повідомляє 49000 з посиланням на прокуратуру.

За даними слідства, підозрювані у Телеграм-каналах встановили зв’язок з представниками держави – агресора, які запропонували їм «підзаробити» на підпалі автомобілів, що належать військовим ЗСУ або мають символіку збройних формувань. Маючи на меті отримання «легких» грошей вони  погодилися на співпрацю.

Підозрюваними виявилися місцеві мешканці. Двоє 16-річних хлопців перебували у злочинній змові, натомість 22-річний переселенець з Луганщини та 17-річний мешканець Ізмаїлу самотужки вчиняли підпали.

На Одещині затримано ще чотирьох паліїв автомобілів військових, троє з яких – неповнолітні

Всі четверо діяли за схожою схемою, вони знаходили автомобілі з ознаками ЗСУ та фотографували їх для підтвердження. Отримавши схвалення, обливали автомобіль запалювальною сумішшю і підпалювали, знімаючи процес на відео. «Звіт» відправляли замовникам, для отримання винагороди.

В зоні особливої уваги ворога були позашляховики та мікроавтобуси українських військових. Внаслідок злочинних дій захисники втратили шість службових автомобілів.

Правоохоронці затримали підозрюваних після підпалу військових автівок. Наразі їм усім обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Слідство триває, вирішуються питання щодо додаткової кваліфікації їхніх злочинних дій та встановлення ймовірних співучасників.

Також відкрито провадження за фактом втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Рекламні блоки дають нам змогу залишатися незалежними ЗМІ, а вам - отримувати найсвіжіші новини під ними. Scroll down!

На Одещині затримано ще чотирьох паліїв автомобілів військових, троє з яких – неповнолітні

Джерело: 49000.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua