У готелі Кривого Рогу солдат убив чоловіка через пляшку «Аджарії»

16 вересня 2024 р. 12:42

16 вересня 2024 р. 12:42


Злочин стався 28 лютого в готелі «Центральний» у кімнаті, де перебували військові. Спочатку вони разом випивали, а в якийсь момент солдат звинуватив сусіда у крадіжці.

Претензія полягала в тому, що десь зникла плашка спиртного напою та пачка цигарок. Ніхто із присутніх не зізнавався, а це злило ініціатора конфлікту. Чоловік уже пішов спати, але службовець не вгамувався й пішов мститися.

Потерпілий лежав на ліжку, коли зловмисник став бити його руками й ногами по голові та тулубу. Пізніше експерт нарахує на тілі більше десяти місць, на яких залишилися сліди від ударів. Проте були пошкоджені й внутрішні органи, які спричинили смерть людини. До ранку він не скаржився на біль, не отримував медичну допомогу, а о 8:30 побратими побачили його бездиханне тіло.

На суді обвинувачений зізнався, що був знайомий з потерпілим лише одну добу, а потім через пляшку й цигарки вони посварилися. Щодо побиття, то стверджував, що удари були не сильними, а наміру вбивати він не мав.

Проте також з’ясувалося, що підсудний уже мав судимість у 2021 році за розбій, вчинений групою осіб. Тоді Донецький апеляційний суд призначив покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Звичайно, через війну він строк не відбув.

Цього разу Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу визнав громадянина винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України, та призначити йому остаточне покарання у виді 9 років позбавлення волі.

Строк покарання обвинуваченому рахується з моменту затримання, тобто з 29 лютого 2024 року. Також суд ухвалив рішення зарахувати підсудному в строк покарання строк його попереднього ув`язнення з 21 листопада 2019 року по 27 листопада 2019 року із урахуванням вимог ч. 5 ст. 72 КК України з розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі.

новини Кривий Ріг LIFE

У готелі Кривого Рогу солдат убив чоловіка через пляшку «Аджарії»

Джерело: krlife.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua