Майор ЗСУ допомагав переправляти “ухилянтів” за кордон

16 вересня 2024 р. 18:19

16 вересня 2024 р. 18:19


У Харкові правоохоронці затримали 43-річного майора ЗСУ, який допомагав переправляти військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Східного регіону.

Встановлено, що в липні 2024 року до начальника бойової підготовки військової частини звернувся знайомий з проханням надати консультацію щодо підстав уникнення мобілізації. Та чи є можливість виїхати за кордон.

Майор запевнив знайомого, що завдяки його особистим зв’язкам у нього є можливість посприяти у перетині державного кордону України з Румунією. За дану послугу військовий попросив 32 000 доларів США.

Вже через кілька днів майор повідомив знайомому, що процедура перетину держкордону України змінилась. Тому на даний час він може запропонувати вирішити питання щодо отримання документів про тимчасову непридатність до військової служби за станом здоров`я та отримати можливість безперешкодного виїзду за кордон. Але вказане рішення посадовими особами ТЦК буде прийнято лише за умови надання 32 000 доларів США.

Майор ЗСУ допомагав переправляти “ухилянтів” за кордон

Начальника бойової підготовки військової частини правоохоронці затримали під час отримання грошей від знайомого, та повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України. Наразі суд обрав для військового запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Майор ЗСУ допомагав переправляти “ухилянтів” за кордон

Встановлюється причетність інших осіб, зокрема військовослужбовців ТЦК та співробітників ВЛК.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Полтавщині член ВЛК за хабарі оформлював фіктивну інвалідність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Рекламні блоки дають нам змогу залишатися незалежними ЗМІ, а вам - отримувати найсвіжіші новини під ними. Scroll down!

Майор ЗСУ допомагав переправляти “ухилянтів” за кордон

Джерело: 49000.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua