Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук розкритикував перейменування міст

19 вересня 2024 р. 18:39

19 вересня 2024 р. 18:39


Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук висловив свою незгоду з рішенням про перейменування кількох населених пунктів області.

19 вересня народні депутати ухвалили постанову, що передбачає зміну назв міст, включаючи Першотравенськ (на Шахтарське) та Новомосковськ (на Самар). Однак зі списку були виключені Павлоград та Синельникове.

Лукашук у своєму телеграм-каналі заявив, що перейменування не вирішить ключових проблем громадян. Він зазначив, що місцеві ради, які не встигли перейменувати міста у встановлений термін, скоріш за все врахували думку населення і вважали ці зміни недоречними.

За його словами, перейменування є здебільшого політичним питанням і не матиме безпосереднього впливу на покращення умов життя в цих містах. Наприклад, у Павлограді після зміни назви не з’являться нові амбулаторії чи укриття, не покращиться енергопостачання взимку.

Лукашук наголосив, що, хоча процес деколонізації є важливим, сьогодні будь-яка політична тема може бути використана ворогом для розколу суспільства. Він також зауважив, що деякі політичні сили використовують питання перейменування для блокування роботи Верховної Ради, що перешкоджає ухваленню важливих законів і змін у бюджеті.

«Перейменуваннями міст війну не виграють. Для перемоги потрібна єдність, згуртованість та робота на результат», — підсумував Лукашук.

Нагадаємо, мешканці Дніпра, які незадоволені перейменуванням топонімів, можуть написати відповідну скаргу .

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук розкритикував перейменування міст

Джерело: opentv.media (Область)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua