ОФІЦІЙНО Мер Дніпра Філатов зустрівся зі спецпосланником уряду Німеччини Мільбрадтом, що опікується децентралізацією в Україні

19 вересня 2024 р. 19:19

19 вересня 2024 р. 19:19


19 вересня до Дніпра приїхав Георг Мільбрадт, який представляє уряд Німеччини і відповідає за підтримку реформ в Україні, особливо в галузі державного управління та передачі повноважень місцевим органам влади. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

«Він перший друг місцевого самоврядування України. За все те, що він робить для місцевого самоврядування, ми всі це цінуємо— міські голови та територіальні громади», — наголосив мер Дніпра Борис Філатов.

Мер Дніпра Філатов зустрівся зі спецпосланником уряду Німеччини Мільбрадтом, що опікується децентралізацією в Україні

Під час обговорення основну увагу було приділено посиленню місцевого самоврядування, активній ролі громад у відновленні та реконструкції регіонів, а також інтеграції України до Європейського Союзу. Особливий інтерес викликали питання законодавства, яке має бути адаптоване до потреб об’єднаних територіальних громад. У дискусії також взяли участь експерти німецької урядової компанії GIZ та їхньої програми «U-LEAD з Європою».

«Місцеве самоврядування дуже важливе під час війни. Я тут для того, щоб отримати нову інформацію про ситуацію в різних містах — не лише у Дніпрі, а й інших великих громадах. Сподіваюся, що результати мого візиту стануть кроком до поліпшення ситуації в громадах міст України і, зрештою, до перемоги України», — наголосив пан Мільбрадт і підкреслив значущу роль Дніпра серед інших великих українських міст.

Мер Дніпра Філатов зустрівся зі спецпосланником уряду Німеччини Мільбрадтом, що опікується децентралізацією в Україні

Раніше ми писали, обладнання для проходження зими : Філатов обговорив із представниками місії ООН посилення гуманітарної допомоги.

ОФІЦІЙНО                Мер Дніпра Філатов зустрівся зі спецпосланником уряду Німеччини Мільбрадтом, що опікується децентралізацією в Україні

Джерело: nashemisto.dp.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua