Міський голова Дніпра Борис Філатов зустрівся зі спецпосланником уряду Німеччини Мільбрадтом для обговорення питань децентралізації Сьогодні, 19 вересня, до Дніпра з офіційним візитом прибув Георг Мільбрадт, спеціальний посланник уряду Німеччини з п

19 вересня 2024 р. 20:58

19 вересня 2024 р. 20:58


Сьогодні, 19 вересня, до Дніпра з офіційним візитом прибув Георг Мільбрадт, спеціальний посланник уряду Німеччини з питань реформ у сфері урядування та децентралізації в Україні. Він провів зустріч із мером міста Борисом Філатовим, під час якої обговорювалися ключові питання, пов’язані з посиленням місцевого самоврядування в умовах війни, повідомляє «Дніпро Оперативний» з посиланням на Дніпровську міську раду .

«Він перший друг місцевого самоврядування України. За все те, що він робить для місцевого самоврядування, ми всі це цінуємо— міські голови та територіальні громади», — наголосив мер Дніпра Борис Філатов.

Основними темами розмови стали потреби місцевих громад, їхня роль у відновленні країни та перспективи інтеграції до ЄС. Також обговорювалися зміни в законодавстві, які могли б сприяти більш ефективному управлінню на місцевому рівні. До обговорень також долучилися представники німецької  урядової компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) та їхньої програми «U-LEAD з Європою».

Мільбрадт підкреслив значущість місцевого самоврядування під час війни та висловив надію на покращення ситуації в українських громадах, зокрема у великих містах, таких як Дніпро.

«Місцеве самоврядування дуже важливе під час війни. Я тут для того, щоб отримати нову інформацію про ситуацію в різних містах — не лише у Дніпрі, а й інших великих громадах. Сподіваюся, що результати мого візиту стануть кроком до поліпшення ситуації в громадах міст України і, зрештою, до перемоги України», — наголосив пан Мільбрадт і підкреслив значущу роль Дніпра серед інших великих українських міст.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, чи будуть відключати світло в Дніпрі за графіками у п’ятницю, 20 вересня. А ще ми ділилися статтею Ламії Камаль-Чауї «Місцеве самоврядування - ключ до відновлення України» , у якій автор наголошує на необхідності зміцнення та відновлення органів місцевого самоврядування, адже саме вони стануть ключем до відновлення України.

Міський голова Дніпра Борис Філатов зустрівся зі спецпосланником уряду Німеччини Мільбрадтом для обговорення питань децентралізації
Сьогодні, 19 вересня, до Дніпра з офіційним візитом прибув Георг Мільбрадт, спеціальний посланник уряду Німеччини з п

Джерело: dnepr.express

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua