Дніпропетровщина технічно готова до нового опалювального сезону: ОВА

16 жовтня 2024 р. 09:55

16 жовтня 2024 р. 09:55


2024-10-16 09:30:00

Фото з відкритих джерел

Незадовго до початку опалювального сезону майже всі житлові будинки та заклади соціальної інфраструктури країни готові до прийдешньої зими.

Станом на середину жовтня понад 99% житлових будинків готові до опалювального сезону, а серед шкіл, садочків та лікарень кількість готових до зими також «наближається до 100%».

Українські урядовці запевняють, що накопичених ресурсів газу та вугілля буде достатньо для проходження зими, а всі 9 енергоблоків АЕС, підконтрольні Україні, працюють.

Крім того, зараз працюють над створенням децентралізованої генерації, видаючи кредити для громадян та малого та середнього бізнесу, а також для комунальних підприємств та громад. Загалом на програми енергетичної стійкості вже видали кредитів на 2 мільярди гривень.

На Дніпропетровщині роботу з підготовки до нового опалювального сезону координують спеціальні штаби – обласний та місцеві. Технічно Дніпропетровщина готова майже на 100%.

" Будемо нарощувати темпи децентралізації опалення. Вже облаштовуємо когенераційні установки, модульні котельні. Критично важливі об`єкти забезпечуємо генераторами – у цьому допомагають міжнародні партнери" , - зазначив Сергій Лисак, голова Дніпропетровської ОВА.

Нагадаємо, що згідно з законодавчими нормами, опалювальний сезон в Україні розпочинається тоді, коли протягом трьох діб середньодобова температура повітря нижча за +8 градусів.

Зазвичай опалювальний сезон розпочинається 15 жовтня, однак якщо погода дозволяє, то опалення вмикають пізніше.

Раніше ми писали: у Кривому Розі співробітники об’єднаного ГЗК Метінвесту взяли участь у тренінгу з емоційної стійкості.

Дніпропетровщина технічно готова до нового опалювального сезону: ОВА

Джерело: krivbass.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua