ОФІЦІЙНО Коли у Дніпрі розпочнеться опалювальний сезон 2024-2025

16 жовтня 2024 р. 17:37

16 жовтня 2024 р. 17:37


Згідно з проектом розпорядженням міського голови Бориса Філатова, опалювальний сезон 2024-2025 у Дніпрі розпочнеться, коли середньодобова температура повітря протягом трьох днів опуститься нижче +8°C, повідомляє «Наше місто» з посиланням на сайт міськради .

Пріоритет у теплопостачанні традиційно буде для соціальних об’єктів. Першими опаленням будуть забезпечені об’єкти соціальної сфери – школи, лікарні, дитячі садки.

Комунальне підприємство «Теплоенерго» та інші відповідні служби зобов’язані забезпечити безперебійну подачу тепла споживачам. А компанії, що відповідають за газо- та електропостачання, – безперебійну подачу енергоносіїв для котелень.

Нагадаємо, що оскільки кліматичні умови в різних регіонах України відрізняються, то і рішення про початок опалювального сезону приймають місцеві органи влади. Це означає, що в різних областях опалення можуть вмикати в різний час. Нагадаємо, що восени 2023 року у Дніпрі опалювальний сезон стартував 10 листопада , а завершився наприкінці березня. Наразі місто готове до включення опалення , коли температура протягом трьох діб буде нижче +8 градусів Цельсія.

Скільки триває опалювальний сезон

Тривалість опалювального сезону також залежить від погодних умов. Зазвичай він триває близько шести місяців. Опалення відключають, коли середня добова температура протягом трьох діб перевищує +8 градусів Цельсія.

Що впливає на закінчення опалювального сезону:

  • Потепління: Як тільки настає стійке потепління, і середня добова температура тримається вище +8 градусів протягом трьох днів, місцева влада приймає рішення про відключення опалення.

  • Технічні причини: У деяких випадках відключення опалення може бути пов’язане з технічними причинами, наприклад, з аваріями на теплових мережах.

Важливо розуміти, що васники індивідуальних систем опалення можуть включати та вимикати опалення самостійно, незалежно від загального графіку.

Коли у Дніпрі розпочнеться опалювальний сезон 2024-2025

Раніше ми писали, у листопаді на всіх дорогах України встановлять обмеження швидкості руху.

ОФІЦІЙНО                Коли у Дніпрі розпочнеться опалювальний сезон 2024-2025

Джерело: nashemisto.dp.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua