49 прокурорів Хмельниччини раптом стали «інвалідами»: справжня трагедія чи знущання над правоохоронною системою На Хмельниччині викрили корупційну схему від депутатки політичної партії "Слуга народу" Тетяни Крупи, яка сприяла раптовому утворенню ін

16 жовтня 2024 р. 19:10

16 жовтня 2024 р. 19:10


На Хмельниччині викрили корупційну схему від депутатки політичної партії "Слуга народу" Тетяни Крупи, яка сприяла раптовому утворенню інвалідності у десятків військовозобов'язаних, і не тільки. Про це повідомляє " Дніпро Оперативний ", посилаючись на українського журналіста, головного редактора видання "Цензор.Нет" Юрія Бутусова .

Мова йдеться про 49 прокурорів Хмельницької області, які раптом отримали другу групу інвалідності. Також з'ясувалося, що у розслідуванні масштабної системи Тетяни Крупи, яка за хабар масово оформляла свідоцтва про інвалідність, місцеві правоохоронні органи участь не брали. Причина - вони також були співучасниками корупційних схем. Так, стало відомо, що всі зв'язки Крупи були задокументовані у деклараціях хмельницьких правоохоронців.

Тож за результатами корупційної схеми, майже всі прокурори Хмельницької області, включно з обласним прокурором Олійником, раптом стали «інвалідами» 2-ї групи. І ця «трагедія» аж ніяк не пов’язана зі здоров’ям, а більше з юридичним «діагнозом» – хронічною корупцією…Інвалідність правоохоронцям організувала сама Тетяна Крупа, а її син Олександр, начальник Пенсійного фонду, надавав прокурорам-інвалідам пенсії. За попередніми оцінками, загальна сума пенсійних виплат, отриманих через цю схему, сягає понад 54 мільйони гривень.

Щодо обласного прокурора Олійника - то він разом із дружиною отримав щонайменше 2,5 мільйони гривень, які були призначені для людей, які дійсно мають групи інвалідностей.

І відповідь на головне питання - Навіщо прокурорам інвалідність? Законодавство дає право інвалідам отримувати переваги при працевлаштуванні, а також надає певні можливості при переміщенні з посади на посаду. Останнє - звільнити їх набагато складніше. А пенсії від сина організаторки всієї схеми стали "приємним бонусом".

Зауважимо, що із 50 посадовців Хмельницької обласної прокуратури найчеснішим виявився лише один - Олександр Гончар, керівник Кам'янець-Подільської окружної прокуратури.

Реакція мера Дніпра Бориса Філатова

Цікаво розібратися, які справи з «інвалідами» в Генеральній прокуратурі, МВС та СБУ, чиї керівники ховаються від моїх відкритих та публічних питань вже більше тижня…- додав Борис Філатов.

Великий скандал Тетяни Крупи та мільйони готівки: що відомо

2-4 жовтня співробітники Державного бюро розслідувань викрили керівницю Хмельницького обласного МСЕК Тетяну Крупу та її сина на незаконному збагаченні. Виявилося, що Тетяна Крупа за плату, що становила декілька тисяч доларів, оформлювала фейкові інвалідності для жінок та іноді чоловіків. Суть схеми полягала у тому, що чоловік жінки-інваліда міг оформити собі документ, який свідчить про нібито догляд за інвалідом, та таким чином автоматично переставав піддаватися мобілізації.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що посадовець ТЦК та СП у Дніпрі допомагав ухилянтам стати інвалідами .  А ще ми писали про нові повноваження , які отримали командири військових частин.

49 прокурорів Хмельниччини раптом стали «інвалідами»: справжня трагедія чи знущання над  правоохоронною системою
На Хмельниччині викрили корупційну схему від депутатки політичної партії "Слуга народу" Тетяни Крупи, яка сприяла раптовому утворенню ін

Джерело: dnepr.express

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua