Подекуди невеликий дощ: якою буде погода у Дніпрі 17 жовтня

17 жовтня 2024 р. 07:17

17 жовтня 2024 р. 07:17


У Дніпрі 17 жовтня очікується хмарна з проясненнями погода. Подекуди – дощитиме.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Укргідрометцентр.

Прогноз погоди у Дніпрі

17 жовтня у Дніпрі місцями очікується невеликий дощ. Температура повітря +9…+11 градусів. Вітер північний, силою 5-10 метрів на секунду.

Прогноз погоди в Україні

“У четвер, 17 жовтня, невеликі дощі очікуються вночі та вранці у південних, центральних та східних областях. Вдень опади ймовірні на всій території країни, крім Криму. У західних та центральних регіонах вночі та вранці можливі тумани. Вітер переважно північний, 5-10 м/с, у західній частині змінних напрямків, 3-8 м/с. Нічна температура повітря становитиме +2…+7°С, денна +8…+13°С. У західних областях вночі можливі заморозки до -3°С на поверхні ґрунту”, – повідомили в Укргідрометцентрі.

Народні прикмети й традиції на 17 жовтня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: ще не всі дерева скинули листя — до затяжної зими;
  • день теплий — зима буде м’якою;
  • багато снігу випало — навесні можлива повінь;
  • на дорогах все ще багнюка — до середини зими протримається тепло.

Цього дня наші предки обов’язково готували на вечерю страву з курятини. Птиця символізувала достаток і щастя. А щоб поліпшити здоров’я, їли куряче серце.

17 жовтня в Україні та світі

Місцями невеликий дощ: якою буде погода у Дніпрі 17 жовтня

17 жовтня в Україні і світі святкують День вирішення конфліктів . Припадає на третій четвер жовтня. Цей день був заснований 2005 року Асоціацією для вирішення конфліктів (ACR) для підвищення обізнаності про важливість мирного вирішення конфліктів. Метою цього дня є підтримка та популяризація різних методів вирішення конфліктів, таких як медіація, переговори, арбітраж та інші. Він сприяє визнанню важливості мирного вирішення суперечок у суспільстві, збереженню миру та зменшенню насильства.

А ще 17 жовтня Всесвітній день донорства і трансплантації органів . Цей день присвячений підвищенню обізнаності про важливість донорства органів та трансплантації як життєво важливих процедур, що можуть врятувати життя тисяч людей. Цей день також спрямований на підтримку і заохочення людей до донорства органів, а також на покращення системи організації трансплантації в усьому світі. Мета цього дня – зменшити кількість людей, які чекають на трансплантацію, та підвищити обізнаність населення про важливість донорства.

17 жовтня Міжнародний день боротьби з бідністю . Цей день був заснований Організацією Об’єднаних Націй 1992 року для привернення уваги до глобальної проблеми бідності та необхідності її подолання. Метою цього дня є підвищення обізнаності про причини та наслідки бідності, підтримка людей, які живуть у складних умовах, та визнання їхніх зусиль у боротьбі за краще життя. Цього дня проводяться різні заходи, зокрема конференції, семінари, акції та благодійні ініціативи.

Нагадаємо, на річці Дніпро рибалка порадів вдалому улову – йому вдалося впіймати щуку, довжина якої складає 61 см .

Подекуди невеликий дощ: якою буде погода у Дніпрі 17 жовтня

Джерело: opentv.media (Місто)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua