Дощитиме: якою буде погода у Дніпрі 18 жовтня

18 жовтня 2024 р. 07:26

18 жовтня 2024 р. 07:26


У Дніпрі 18 жовтня очікується невеликий дощ.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Укргідрометцентр.

Прогноз погоди у Дніпрі

18 жовтня у Дніпрі очікується невеликий дощ. Температура повітря +9…+11 градусів. Вітер північно-східний, силою 5-10 метрів на секунду.

Прогноз погоди в Україні

“У п’ятницю, 18 жовтня, на всій території країни під впливом антициклону очікується переважно ясна погода без опадів, за винятком крайнього сходу та деяких районів Криму, де можливі невеликі дощі. У нічний та ранковий час місцями можливий туман. Температура вночі коливатиметься від +2 до +7 °С, вдень підвищиться до +8…+13 °С. У західних та північних областях можливі заморозки до -3 °С у нічний час”, – повідомили в Укргідрометцентрі.

Народні прикмети й традиції на 18 жовтня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: протягом дня сильно змінюється погода — таким буде весь жовтень;
  • в будинку з’явилися комарі — чекайте на м’яку зиму без морозів;
  • місяць яскравий — до тихої і ясної погоди;
  • немає вітру — зовсім скоро похолодає.

Цього дня було заведено проводити галасливі ярмарки, де торгували овочами, зазвичай цибулею. Готували страви з цим продуктом, найчастіше – різноманітні пироги.

18 жовтня в Україні та світі

Дощитиме: якою буде погода у Дніпрі 18 жовтня

18 жовтня в Україні і світі святкують Міжнародний день жіночого щастя . Він акцентує увагу на важливості щастя жінок у всіх аспектах життя. Ідея цього дня полягає в тому, щоб відзначити досягнення жінок, підтримати їхнє благополуччя та створити умови для їхнього розвитку. Свято було започатковане 2012 року, і відтоді воно стало платформою для обговорення питань, що стосуються гендерної рівності, емоційного добробуту та соціальної справедливості. Воно слугує нагадуванням про важливість щастя жінок у суспільстві та необхідність боротьби з нерівністю і стереотипами.

Також 18 жовтня Всесвітній день гітари . Це свято присвячене одному з найпопулярніших музичних інструментів у світі — гітарі. Мета цього дня — відзначити значення гітари в музиці та культурі, а також популяризувати гру на цьому інструменті.

18 жовтня святкують Міжнародний день краватки . Це свято присвячене цьому класичному аксесуару, який став символом елегантності і стилю. Краватка має довгу історію, яка почалася ще в 17 столітті, коли хорватські військові почали носити стрічки на шиї. Цього дня люди можуть відзначати свою любов до краваток, носити їх у різних стилях і кольорах, а також влаштовувати заходи, пов’язані з модою та діловим стилем. Багато людей використовують цю можливість, щоб експериментувати з різними способами зав’язування краваток або ділилися порадами щодо вибору аксесуарів для різних випадків.

Також 18 жовтня День без бороди . Він є жартівливим святом, яке закликає чоловіків на один день відмовитися від своїх борід. Це свято виникло як спосіб підкреслити різноманітність чоловічого стилю і експериментувати із зовнішнім виглядом.

Також 18 жовтня Європейський день боротьби з торгівлею людьми . Цей день створений для підвищення обізнаності про проблему торгівлі людьми та її наслідки, а також для привернення уваги до заходів, які можна вжити для боротьби з цим злочином. Торгівля людьми є серйозним порушенням прав людини, яке стосується мільйонів людей по всьому світу. Вона охоплює різні форми експлуатації, включаючи сексуальну експлуатацію, примусову працю та торгівлю органами.

Нагадаємо, у Дніпрі медики надали допомогу чоловіку , який поранив руку болгаркою.

Дощитиме: якою буде погода у Дніпрі 18 жовтня

Джерело: opentv.media (Місто)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua