Криворіжців закликають використовувати електроенергію розумно: пояснення «Укренерго»

18 жовтня 2024 р. 09:53

18 жовтня 2024 р. 09:53


2024-10-18 09:30:00

Фото з відкритих джерел

Мешканцям міста краще перенести використання потужних електроприладів на період з 10:00 до 16:00, коли сонячні електростанції (СЕС) працюють найбільш ефективно. Це допоможе стабілізувати енергосистему, яка досі оговтується від російських атак, і зменшити ризик перевантажень взимку.

За останні роки частка СЕС у виробництві електроенергії суттєво зросла. Через пошкодження теплових та гідроелектростанцій частина іншої генерації скоротилася. Тому все більше домогосподарств і бізнесів встановлюють власні сонячні панелі у відповідь на енергетичний терор з боку Росії.

У ясні дні власники приватних СЕС забезпечують свої потреби самостійно, що знижує загальне навантаження на мережу. Але погода та умови експлуатації значно впливають на продуктивність сонячних станцій.

Як погода впливає на генерацію?

Криворіжців закликають використовувати електроенергію розумно: пояснення «Укренерго»

Висока спека знижує ефективність панелей до 5%, навіть у сонячні дні. А в похмурі дні генерація падає в кілька разів. Аналогічно, взимку панелі виробляють менше енергії через коротший світловий день.

Зниження температури цієї осені та настання зими спричинять збільшення попиту на електроенергію. Тому перенесення роботи електроприладів на години пікової сонячної генерації дозволить уникнути перевантаження мережі та допоможе зберегти стабільність енергопостачання.

Енергетики нагадують, що користування приладами у період з 10:00 до 16:00 сприяє ефективному використанню сонячної енергії та зменшує навантаження на мережу. Це простий крок, який допоможе кожному зробити свій внесок у стабільність енергосистеми країни.

Раніше ми писали: Фіктивні діагнози на замовлення: на Дніпропетровщині посадовець ТЦК створив схему уникнення служби

Криворіжців закликають використовувати електроенергію розумно: пояснення «Укренерго»

Джерело: krivbass.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua