Чудеса медицини в лікарні Мечникова: завідувачі відділень на паперах “перенесли” тяжку хворобу, яка дає інвалідність та відстрочку Скандал навколо продажу довідок про інвалідність може торкнутися й Сергія Риженка, керівника обласної лікарні ім. Мечн

18 жовтня 2024 р. 13:07

18 жовтня 2024 р. 13:07


Завідувачі відділень “перенесли” важку хворобу, але продовжують активно працювати

На тлі повідомлень про нестримну корупцію медичних функціонерів, які продають липові документи про “інвалідність”, журналісти видання Glavnoe. dp.ua звернули увагу на те, що зовсім недавно деякі з підлеглих Риженка, двоє чоловіків-керівників, формально стали тяжко хворими людьми з вкрай тяжкими діагнозами . Проте – продовжують цілком активно працювати, займають керівні посади у лікарні.

Ми перевірили цю інформацію. Так, один із керівників в обласній лікарні ім. Мечникова, 37-річний Богдан Шпортько, завідувач відділення отоларінгології №2, за документами у липні 2024 року отримав діагноз “інфаркт головного мозку”.

Також, за інформацією видання Glavnoe.dp.ua, ще один підлеглий Сергія Риженка, завідувач відділення урології обласної лікарні ім. Мечникова Євген Українець також має аналогічний страшний діагноз.

Інфаркт головного мозку та його наслідки

Найшвидший пошук в Інтернеті дає уявлення про крайню тяжкість такої недуги :

“Ішемічний інсульт (інфаркт мозку) – гостре порушення мозкового кровообігу внаслідок дефіциту надходження артеріальної крові до головного мозку, що призводить до його гіпоксії та розвитку ділянок некрозу“.

Знову ж таки у відкритих джерелах знаходимо дані про те, що хворим, які перенесли ішемічний інсульт, зазвичай встановлюють 2-у групу інвалідності. Більше того – і це дуже важливо – наявність діагнозу “інфаркт головного мозку” звільняє людину від призову .
Проте слід зазначити, що таке захворювання передбачає тривалу та серйозну реабілітацію. Більше того – повне відновлення пошкоджених тканин мозку, як правило, неможливе.

На превеликий жаль, багатьом людям, які справді перенесли цю тяжку проблему зі здоров’ям особисто або виходжують родичів, які постраждали від ішемічного інсульту, добре відомо, наскільки важкі наслідки вона дає. Яким тривалим (і далеко не завжди благополучним) може бути шлях відновлення.

Як відомо, серед частих наслідків ішемічного інсульту – найчастіше порушується мова, руховий апарат (втрата міміки, дрібної моторики рук), може відбуватися втрата когнітивних функцій, зору, пам’яті, зміна емоційного стану. Людина після такого може залишитися прикутою до ліжка, в гіршому випадку – може грубо кажучи стати “овочем” і існувати тільки з сторонньою допомогою.

Чудесне зцілення підлеглих Риженка

Однак у лікарні під керівництвом Риженка відбуваються справжні дива – інакше не скажеш. Керівники відділень – володарі дійсно страшного діагнозу “інфаркт головного мозку”, позначені як “вилікувані”. Всього за тиждень (!). І це при тому, що як мінімум один із них отримав ургентний пріоритет – тобто, вимагав невідкладної допомоги.

Зараз віп-пацієнти, які чудово вилікувалися, знову очолюють відділення в лікарні під керівництвом Риженка. Крім того, Богдан Шпортько також вказаний як практикуючий медик на сайті одного з відомих приватних лікувальних закладів Дніпра.

Та й взагалі, людина, яка, ймовірно, пережила інфаркт головного мозку, веде активне соціальне життя . Тому абсолютно незрозуміло: як одразу два завідувачі відділеннями лікарні, очолюваної Риженком, синхронно отримали найстрашніший діагноз, що дає інвалідність та відстрочку, і при цьому можуть впевнено та продуктивно працювати на керівних посадах у медичній установі?

Незручні питання та можливі невтішні висновки

Але зрозуміло, що такі комбінації можна здійснювати тільки з відома та повної згоди керівника медустанови.

У зв’язку з фактами, що відкрилися, медіа та громадськість Дніпра, та й усієї України дуже чекають роз’яснень від керівника обласної лікарні Сергія Риженка. Який може і повинен прокоментувати скандал і внести ясність – яким чином його підлеглі з однаковими (!) та неймовірно складними діагнозами може працювати, виконувати керівні функції, ймовірно – лікувати людей та отримувати зарплату. Або ж “діагноз” – не такий і страшний, але дуже корисний для його власника та/або його родичів. А ось відсутність реакції медичного чиновника на скандал із “діагнозами” можна буде розцінювати як спробу замовчати черговий зашквар, до якого потрапив Сергій Риженко. Втім, як показує життя – не вийде.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про викриття мережі , що постачала наркотики в Дніпропетровську область та інші регіони. Також ми попереджали про небезпечні повідомлення в Telegram від шахраїв .

Чудеса медицини в лікарні Мечникова: завідувачі відділень на паперах “перенесли” тяжку хворобу, яка дає інвалідність та відстрочку
Скандал навколо продажу довідок про інвалідність може торкнутися й Сергія Риженка, керівника обласної лікарні ім. Мечн

Джерело: dnepr.express

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua