Пропуск школи без довідки: в Україні хочуть скоротити кількість днів, які можна прогуляти

18 жовтня 2024 р. 13:12

18 жовтня 2024 р. 13:12


Міністерство освіти і науки ініціює зміни до правил відвідування школи. Запропоновані нововведення спрямовані на зменшення кількості днів, які учні можуть пропускати без поважної причини. Метою таких змін є забезпечення безпеки дітей та спрощення процедури взаємодії між навчальним закладом, правоохоронними органами та службою у справах дітей у випадках тривалої відсутності учня. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на 24 канал.

У серпні 2024 року Міністерство освіти і науки ініціювало зміни до правил обліку дітей у навчальних закладах. Зокрема, пропонується скоротити з 10 до 5 робочих днів термін, протягом якого дитина може пропускати заняття без пояснення причин.

Скорочення терміну пропуску занять без довідки дозволить правоохоронним органам оперативніше реагувати на випадки, коли діти не відвідують школу через недбалість батьків.

Підготовлений проєкт буде розглянутий Кабміном невдовзі.

Як підтвердити поважні причини відсутності дитини у школі

Повідомлення школи про пропуски учня є обов’язком батьків або осіб, що їх замінюють.

Причини відсутності дитини на уроках можуть підтвердити:

  • медична довідка;

  • письмове пояснення батьків/опікунів у довільній формі.

Повідомляти про не тривалі пропуски варто класного керівника, зокрема, з’ясувати у якій формі це правильно робиться.

Коли учень пропускає заняття через хворобу, сімейні обставини або інші причини, батьки або опікуни повинні своєчасно повідомити про це класного керівника. Зазвичай достатньо телефонного дзвінка або повідомлення в месенджері.

У випадку, якщо школа вимагає додаткового підтвердження відсутності учня, батькам необхідно надати письмову пояснювальну записку. Форма записки може бути як довільною, так і затвердженою адміністрацією навчального закладу.

У разі хвороби учня, після одужання, для підтвердження причини пропуску до школи необхідно надати медичну довідку.

Якщо ваша дитина буде тривалий час відсутня в школі з планованих причин (поїздка, лікування, участь у заходах), обов’язково повідомте про це адміністрацію заздалегідь. Для цього вам потрібно написати заяву про заплановану відсутність. До заяви необхідно додати відповідні підтверджуючі документи, такі як путівка, направлення, регламенти змагань тощо.

Ця процедура дозволить школі бути в курсі відсутності дитини та уникнути непорозумінь. Крім того, Міністерство освіти і науки повідомило про впровадження нової зручної функції в застосунку “Мрія”, яка дозволить батькам швидко і легко повідомити школу про відсутність дитини в онлайн-режимі.

Раніше ми писали, скандал у приватному ліцеї Дніпра : юрист пояснив, чи має директор право сварити та лаяти учнів.

Пропуск школи без довідки: в Україні хочуть скоротити кількість днів, які можна прогуляти

Джерело: nashemisto.dp.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua