Юрій Голик розповів про особливості камікадзе STING Prymara

18 жовтня 2024 р. 18:10

18 жовтня 2024 р. 18:10


​​STING Prymara – український дрон-камікадзе, створений під час війни. Команді інженерів вдалося зібрати ефективну модель, яка здатна доставити ворогові «подарунки» вагою 3 кг на дистанцію 8-12 км. Але ключове – вони застосували кілька нестандартних технологічних рішень, щоби жодні радіоелектронні перешкоди не завадили його місії. Про це повідомив підприємець та волонтер Юрій Голик, який разом з партнерами зібрав команду розробників.

Ключова характеристика дрону-камікадзе – найвищий із можливих ступінь захисту зв’язку. STING Prymara у разі спроби російських РЕБ розірвати його зв’язок із оператором просто перестрибує на іншу частоту. Причому робить це псевдовипадковим чином, що додатково ускладнює завдання для ворога. Під захистом і зв’язок із відеокамерою – пілот може сам переключити частотні канали, якщо помітить підозрілу активність «глушилок».

Є у STING Prymara і свій супутник. Дрон-ретранслятор STING Spider супроводжує камікадзе в польоті, додатково посилюючи сигнал керування та відеозв’язку. Зараз команда працює над тим, щоб надати цій моделі власний номенклатурний код за стандартами NATO.

«Камікадзе мають долітати до мети. Це «сенс існування» цього дронов. Тому ми передбачили кілька варіантів, які гарантують виконання бойового завдання. Насамперед, дрони – зброя, на яку покладаються захисники. І ми робимо все, щоб воно було безвідмовним», — наголосив Юрій Голік.

Юрій Голик розповів про особливості камікадзе STING Prymara

Джерело: litsa.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua