У жовтні допомогу з міського бюджету отримають майже 1,5 тисячі криворіжців на загальну суму 14,6 млн грн

18 жовтня 2024 р. 20:06

18 жовтня 2024 р. 20:06


У Кривому Розі з початку року на матеріальну допомогу та компенсаційні виплати мешканцям з міського бюджету вже спрямовано 214,7 млн грн. Таку допомогу майже 24 тисяч криворіжців.

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої політики.

«Незважаючи на воєнний стан в країні, жодна криворізька родина, жодна дитина, які потребують додаткової уваги не залишилися  без підтримки та уваги. У жовтні всі виплати, передбачені програмою, будуть виплачені, а це ще майже 1,5 тис криворіжців (1448) отримають виплати на суму 14,6 млн грн з міського бюджету.

Крім того, враховуючи, що в країні війна, особлива увага та соціальна підтримка направлена на наших Захисників і Захисниць та членів їх сімей, родин загиблих або померлих військовослужбовців. Тому, у Кривому Розі впроваджуємо унікальну Комплексну програму підтримки захисників і захисниць України та членів їх сімей.

Нова ветеранська політика – політика Героїв охоплює великий спектр соціальних допомог, включає 70 заходів різного спрямування: організаційних, реабілітаційних, медичних, освітніх, соціальних, заходів з галузі культури та інші важливі соціальні послуги. На реалізацію заходів Програми у цьому році передбачено понад 500 млн грн. Ми робимо все, щоб всі криворіжці почувалися соціально захищеними», – зазначив в. о. міського голови Юрій Вілкул.

На засіданні виконкому було прийнято рішення про надання допомоги у розмірі 5 тис. грн з міського бюджету 64 учасникам бойових дій , які брали безпосередню участь у відсічі російської агресії та звільнені/демобілізовані з військової служби після 24 лютого 2022 року.

Також, у жовтні 32 криворіжця одержать одноразову допомогу та 33 щомісячну , які отримали інвалідність внаслідок війни, інвалідність яких пов’язана з безпосередньою участю в антитерористичній операції на сході України та операції об’єднаних сил у Донецькій та Луганській областях, відсічі агресії росії проти України. Кривий Ріг продовжує підтримувати родини загиблих військовослужбовців, які захищали суверенітет та територіальну цілісність України під час військової російської агресії. З міського бюджету вони отримують одноразову матеріальну допомогу у розмірі 100 тисяч гривень. Також, 17 родинам наддадуть допомогу на виготовлення та встановлення надмогильних споруд загиблим військовослужбовцям (розмір допомоги 40 тис грн) .

На засіданні виконкому було прийнято рішення щодо надання матеріальної допомоги 73 мешканцям Довгинцівського, Центрально-Міського та Металургійного районів, у яких пошкоджено житло внаслідок ракетної атаки російської федерації 4 та 21 вересня та 10 жовтня цього року. Загальна сума виплат за цими рішеннями з міського бюджету складе 1,3 млн грн .

Взагалі з початку року внаслідок військової агресії росії надано матеріальну допомогу 2096 криворіжцям на усунення пошкоджень або у зв’язку з руйнуванням житла, а також поховання загиблих цивільних на загальну суму 43,8 млн грн .

Також, за прийнятими рішеннями матеріальну допомогу з міського бюджету отримають 3 дитини, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, розмір допомоги 5 тис. грн. Вже з початку року таку допомогу отримали 156 дітей.

Крім того, Кривий Ріг надає матеріальну підтримку всім без винятку родинам, які виховують дітей з інвалідністю : 239 дітей з інвалідністю у розмірі 10 тис. грн, 17 інсулінозалежних дітей (розмір допомоги 11 338 грн, допомогу отримали 170 дітей); 50 дітей з інвалідністю, які потребують забезпечення підгузками (у розмірі 20 тис. грн, з початку року допомогу виплачено 300 дітям); 306 осіб з інвалідністю з дитинства, (в тому числі 5 осіб  з інвалідністю з дитинства у віці від 18 до 23 років, які здобувають освіту в закладах загальної, середньої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти, вони отримають допомогу у збільшеному розмірі –  10 тис. грн).

Узагалі з початку року на виплату матеріальних допомог дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю з бюджету Криворізької міської територіальної громади спрямовано 37,8 млн грн, її отримали 5159 осіб.

Також продовжується виплата матеріальної допомоги криворіжцям, які опинилися в скрутному матеріальному становищі чи витратили значні кошти на лікування . У жовтні матеріальну допомогу з міського бюджету виділять 284 мешканцям міста (у тому числі 200 – на лікування), на суму 1,9 млн грн.

З початку року таку допомогу отримали  8334 мешканця, сума виплат склала 17,1 млн грн.

новини Кривий Ріг LIFE

У жовтні допомогу з міського бюджету отримають майже 1,5 тисячі криворіжців на загальну суму 14,6 млн грн

Джерело: krlife.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua