Опалювальний сезон м. Самар розпочнеться з багатомільйонним боргом

21 жовтня 2024 р. 11:23

21 жовтня 2024 р. 11:23


З 1 листопада у м. Самар заплановано розпочати опалювальний сезон 2024-20244. Заборгованість жителів, установ та підприємств нашого міста за отримане тепло на сьогоднішній день складає понад 42 мільйони гривень .

З кожним роком сума боргу тільки збільшується. За останні два роки борг за опалення виріс на 10 мільйонів гривень.

На період дії воєнного стану в Україні заборонено припинення надання житлово-комунальних послуг громадянам у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. Така вимога діє відповідно до постанови Кабміну від 05.03.2022 № 206. Однак це не означає, що українці можуть не платити за комунальні послуги. Після закінчення війни борги доведеться погасити.

Опалення являється послугою, яка надається централізовано. Згідно законодавчих норм, навіть під час воєнного стану, за цю послугу треба сплачувати обов’язково!

Не сплачувати комунальні послуги можуть, зокрема, громадяни, чиє житло розташоване в районах проведення воєнних дій або районах, які перебувають чи перебували в окупації. На щастя, Самар не знаходиться в зоні бойових дій та не перебуває під окупацією. Тому всі абоненти, які підключені до централізованого опалення повинні сплачувати за надані послуги .

На сьогоднішній день у м. Самар працює 4 котельні. Тепло централізовано отримують близько 170 житлових будинків.

Комфорт та тепло в Ваших будинках залежить від того, як ви сплачуєте за комунальні послуги. Не накопичуйте багатотисячні борги на наступні опалювальні періоди.

Опалювальний сезон м. Самар розпочнеться з багатомільйонним боргом

Джерело: poleznaya.dp.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua