Кличко у присутності послів G7 підтримав заяву мера Дніпра Бориса Філатова про про тиск правоохоронців на місцеву владу

21 жовтня 2024 р. 21:16

21 жовтня 2024 р. 21:16


Мер Києва та голова Асоціації міст України Віталій Кличко заявив про тиск правоохоронних органів на місцеву владу. Він повідомив про це під час відкриття Дня Діалогу на XVIII Українському муніципальному форумі "Єдність заради Перемоги та відновлення України".

Про це повідомляє "Горсовет".

«Сьогодні масово через численні оперативні дії правоохоронців, їхні клопотання до судів, заблоковано роботу багатьох муніципалітетів або комунальних підприємств. Люди або відсторонені, або обмежені у виконанні своїх обов’язків, або деморалізовані. Часто це фахівці, яких ніким замінити для надання необхідних мешканцям послуг», – заявив Кличко, виступаючи на форумі регіональної влади.

Керівництво Асоціації міст України провело спільну нараду з народними депутатами, які займаються питаннями правоохоронної діяльності та безпеки. На зустрічі обговорили проблеми, з якими стикається місцеве самоврядування, зокрема питання тиску на нього.

Члени Правління Асоціації міст України обʼєднали зусилля з депутатами Верховної Ради. Вони провели зустріч із народними обранцями двох парламентських комітетів – з питань правоохоронної діяльності та безпеки. Під час зустрічі було досягнуто домовленості про спільну роботу над рішеннями, які сприятимуть усуненню тиску на місцеве самоврядування, а також забезпеченню конструктивної співпраці й створенню належних умов для діяльності муніципалітетів.

"Важливо, що обʼєднання це вдалося і ми готуємо спільні засідання з нардепами для вирішення проблем місцевого самоврядування. Будемо обговорювати конкретні ситуації, знаходити спільні позиції й рішення. Іншого шляху сьогодні немає – тільки єдність, тільки об’єднання зусиль усіх", – наголосив мер Києва.

Кличко у присутності послів G7 підтримав заяву мера Дніпра Бориса Філатова про про тиск правоохоронців на місцеву владу

Джерело: gorsovet.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua