У Луцьку будують офіси на історичних підземеллях Старого міста

21 жовтня 2024 р. 21:49

21 жовтня 2024 р. 21:49


У Луцьку відкрили кримінальне провадження через будівництво житлово-офісного комплексу на місці 400-річних підземель у Старому місті. Про це повідомляє 49000 з посиланням на місцеве видання “ Конкурент “.

Власники компанії-забудовника, яка вирішила залити бетоном історичні підземелля, тісно пов’язані зі ставлеником скандального олігарха Ігоря Палиці мером Ігорем Поліщуком, який, ймовірно, й покриває усе це.

Про відкритий кримінал повідомив начальник Луцького районного управління поліції Володимир Костанюк сьогодні, 21 жовтня, безпосередньо на місці будови.

Провадження порушили за заявою депутата міськради від фракції Громадянського Руху «СВІДОМІ» Андрія Лучика. Відкрили його за статтею 298 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне нищення, руйнування чи псування пам’яток історії або культури. До цього провадження долучать й інші заяви, зокрема, депутатки обласної ради Юлії Вусенко та представників Волинської ОДА.

Як поінформували в Головному управлінні Нацполіції Волині, слідчі будуть з’ясовувати усі обставини справи.

У коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» директор департаменту культури молоді та спорту Волинської ОДА Олександр Хвіщук розповів, що ще у п’ятницю на це будівництво наклали припис про заборону проведення будь-яких робіт.

«18 жовтня було винесено припис, відповідно до якого усі будівельні чи земельні роботи мають бути зупинені. Терміну дії як такого у припису немає, тому будь-які роботи мають бути зупинені. Тоді ж ми подавали заяву у поліцію про злочин в рамках статті 298 ККУ, заяву зареєстрували», – каже директор.

Наші колеги були сьогодні на місці будівництва, яке попри заборонний припис досі триває. Тому ми й поцікавилися в керівника департаменту, що буде за порушення цього припису і як далі діятиме адміністрація.

«Очевидно, що звертатимемося у відповідні структури. Адже, згідно з приписом, який був виданий нами, усі роботи, будь-які, я на цьому наголошую, усі роботи мають бути одразу зупинені. За порушення припису передбачена відповідальність у вигляді фінансових санкцій», – пояснив Олександр Хвіщук.

Хоч заборонний припис видали, але працівники на території забудови роботи продовжили. Разом з тим в ОВА наголошують: усі земельні, будівельні чи будь-які інші роботи мають бути припинені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Рекламні блоки дають нам змогу залишатися незалежними ЗМІ, а вам - отримувати найсвіжіші новини під ними. Scroll down!

У Луцьку будують офіси на історичних підземеллях Старого міста

Джерело: 49000.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua