В Одесі затримали агента російських спецслужб, який найняв кілера для вбивства відомого бізнесмена

22 жовтня 2024 р. 14:34

22 жовтня 2024 р. 14:34


В Одесі СБУ та Нацполіція зірвали зухвалу спецоперацію російської спецслужби і врятували життя місцевому голові громадського формування “Підрозділ сприяння правоохоронним органам”, відомому місцевому бізнесмену Геннадію Бейбутяну. Було затримано агента російських спецслужб, який найняв кілера для вбивства голови громадського формування з охорони правопорядку. Про це повідомляє 49000 з посиланням на СБУ та Офіс Генпрокурора.

Вбивство Бейбутяна замовила російська спецслужба, яка хотіла здійснити “показову” ліквідацію діяча, котрий публічно підтримував мобілізацію.

Також встановлено, що після успішного виконання вбивства відомого бізнесмена, спецслужби РФ планували замовити вбивства інших активістів із публічною проукраїнською позицією.

Українські правоохоронці провели багатоходову операцію та імітували вбивство, щоб знайти і затримати законспірованого ворожого агента.

В Одесі затримали агента російських спецслужб, який найняв кілера для вбивства відомого бізнесмена

Агентом РФ виявився 43-річний громадянин України, львів’янин, який потрапив у поле зору російських спецслужб у 2017 році, коли працював у службі безпеки одного з російських олігархічних кланів. Після повномасштабного вторгнення звʼязок з ним було поновлено.

Завданням агента був пошук кілера, який міг здійснити замовне убивство голови громадського формування за 80 тисяч доларів США.

“Щоб запобігти тяжкому злочину і отримати докази на агента співробітники СБУ вивели на нього потенційного “виконавця” убивства. Підставний “кілер” діяв під контролем правоохоронців: придбав пістолет з набоями, “виконав” завдання і відзняв “убите тіло” жертви на камеру телефону.

Після імітації вбивства “кілер” передав своєму замовнику підтверджуючі фото- і відеофайли з місця події.

У цей же час правоохоронці затримали російського агента “на гарячому”, коли він збирався передати “докази” замовного вбивства куратору з РФ.

Під час затримання у публічному місці зловмисник мав при собі бойову гранату Ф-1, застосування якої могло призвести до людських жертв, та мобільний телефон із доказами комунікації з російськими куратором”, – йдеться у повідомленні СБУ.

В Одесі затримали агента російських спецслужб, який найняв кілера для вбивства відомого бізнесмена

Затриманому агенту РФ повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 15, пп. 6, 11 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство, вчинене на замовлення);
  • ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Вирішується також питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій затриманого за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) КК України.

Наразі чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Рекламні блоки дають нам змогу залишатися незалежними ЗМІ, а вам - отримувати найсвіжіші новини під ними. Scroll down!

В Одесі затримали агента російських спецслужб, який найняв кілера для вбивства відомого бізнесмена

Джерело: 49000.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua