Дніпряни завинили за тепло понад 1 млрд грн: як скористатись послугою «реструктуризація боргу» Попри численні звернення комунального підприємства "Теплоенерго", мешканці Дніпра продовжують накопичувати борги за опалення. На сьогодні сума заборговано

22 жовтня 2024 р. 14:52

22 жовтня 2024 р. 14:52


Попри численні звернення комунального підприємства "Теплоенерго", мешканці Дніпра продовжують накопичувати борги за опалення. На сьогодні сума заборгованості вже перевищила 1,2 мільярда гривень. Водночас КП пропонує вирішення проблеми через послугу реструктуризації боргу. Як скористатися цією можливістю, детальніше розповість " Дніпро Оперативний " з посиланням на Дніпровську міську раду .

Мешканці Дніпра можуть звернутися до КП "Теплоенерго" і повідомити про свої фінансові можливості щодо щомісячних платежів, після чого спеціалісти підприємства розподілять суму боргу на визначений період. Якщо абоненти продовжують ігнорувати звернення та повідомлення, справа переходить до суду. У такому випадку їх можуть чекати серйозні наслідки, включаючи блокування рахунків та інші санкції. Наразі підприємство вже подало до суду 277 позовів на загальну суму понад 9 мільйонів гривень проти злісних неплатників.

Як розповіла дніпрянка Тетяна Щоголь, завдяки реструктуризації їй вдалося розподілити борг на 8 місяців. Зараз жінка знов прийшла оформити реструктуризацію, аби й надалі сплачувати частинами.

Дуже вдячна за таку можливість, тут гарний колектив, який підкаже та допоможе. Оформлюють хвилин за 10, – поділилася вона.

Надія Демська, фахівчиня Центру обслуговування абонентів КП «Теплоенерго» ДМР, повідомила, що за минулий опалювальний сезон борг за комунальні послуги зріс на 500 тисяч гривень. При цьому, незважаючи на зростання заборгованості, кількість дніпрян, які звертаються за реструктуризацією боргу, збільшилася на 20%.

Загалом, з початку року 263 дніпряни скористалися послугою реструктуризації, уклавши договори на загальну суму понад 6,5 мільйонів гривень.

Надія Демська

Як оформити послугу реструктуризації:

Для цього вам потрібно звернутися до Центру обслуговування абонентів КП «Теплоенерго» за адресою: вул. Королеви Єлизавети II, 15-А. Також для цього необхідні документи:

  • заява;
  • паспорт (1, 2, 11 сторінки) ОКВ;
  • ідентифікаційний код;
  • довідка про склад сімʼї;
  • довідки про доходи всіх повнолітніх членів родини за останні 6 місяців на момент укладення договору;
  • довідка з центру зайнятості (для непрацюючих);
  • остання сторінка трудової книжки (для непрацюючих)

Якщо виникнуть питання, можна звернутись за номерами: 778-59-98, 778-10-42.

Борг

Нагадаємо, ми писали раніше, як проходить підготовка до холодів у міській аварійній службі Дніпра. Також на нашому сайті, можна прочитати, що таксі Uklon може почати працювати під час комендантської години у Дніпрі.

Дніпряни завинили за тепло понад 1 млрд грн: як скористатись послугою «реструктуризація боргу»
Попри численні звернення комунального підприємства "Теплоенерго", мешканці Дніпра продовжують накопичувати борги за опалення. На сьогодні сума заборговано

Джерело: dnepr.express

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua