У керівника СБУ Дніпропетровщини Нєвєдрова знайшли зв’язки з Іваном Бакановим та Павлом Демчиною

22 жовтня 2024 р. 20:17

22 жовтня 2024 р. 20:17


Дмитро Нєвєдров був призначений на посаду керівника управління СБУ в Дніпропетровській області на початку травня 2024 року. До нового призначення він очолював СБУ Миколаївщини майже 3,5 роки. Цікаво, що свою кар’єру в СБУ Нєвєдров розпочав майже 20 років тому. Однак стрімкий кар’єрний ріст почався тільки після призначення Івана Баканова головою Служби безпеки України у 2019 році. Це викликає певні питання, адже у свою чергу звільнення самого Баканова у серпні 2022 року відбулося на тлі серйозних звинувачень. До того ж, Нєвєдров давно знайомий з колишнім першим заступником голови СБУ Павлом Демчиною, який був фігурантом кримінальної справи НАБУ за незаконне збагачення. З яким, до речі, свого часу отримав квартиру в одному елітному ЖК. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Антикорупційну правду.

Зв’язок з Бакановим та стрімкий кар’єрний шлях

Ще у 2022 році чинний голова СБУ Василь Малюк представив президенту Зеленському докази того, що в оточенні ексочільника спецслужби Івана Баканова були особи, які співпрацювали з Росією та сприяли її вторгненню на територію України.

У керівника СБУ Дніпропетровщини Нєвєдрова знайшли зв’язки з Іваном Бакановим та Павлом Демчиною

У результаті цього в Україні оголосили про викриття так званої “кротоферми” в СБУ — мережі агентів, які діяли на користь РФ. Наприклад, серед імен, що фігурували у розслідуванні, був також колишній начальник управління внутрішньої безпеки СБУ Андрій Наумов.

Очікувалося, що з огляду на такі серйозні звинувачення всіх, хто мав зв’язок із Бакановим і обіймав високі посади в СБУ, звільнять або проведуть щодо них службові перевірки. Вийшло все навпаки – деяким із колишніх соратників Івана Баканова вдалося не лише зберегти свої посади, але й отримати нові призначення та підвищення.

Саме до таких осіб належить і Дмитро Нєвєдров, який на той час вже очолював СБУ Миколаївщини. Це ставить під сумнів прозорість і обґрунтованість таких рішень, та викликає додаткові запитання щодо його впливу і зв’язків у СБУ.

“Джек Хаус”: гучний скандал, пов’язаний із СБУ

Ще у 2018 році спалахнув гучний скандал, пов’язаний із СБУ. Тоді співробітники Служби безпеки отримали квартири в столичному елітному житловому комплексі Jack House. А забудовник ЖК преміум-класу, який добудував п’ять поверхів у порушення проєкту, звинуватив СБУ у вимаганні.

Одним із тих, хто отримав квартиру в “Джек Хаусі”, був і Дмитро Нєвєдров, через що в грудні 2019 року він став фігурантом розслідування ДБР у цій справі. Цікаво, що із того часу розслідування не мало правових наслідків щодо фігурантів.

Тоді Нєвєдров активно захищав своє право на цю квартиру. Щоб обґрунтувати своє право на житло в елітному ЖК, він намагався скасувати приватизацію квартири своєї матері заднім числом, щоб позбавити права власності як себе, так і своїх батьків в Київській області. Квартира матері була отримана ще у 1988 році, а приватизована у 2000-му. Метою цього позову могло бути забезпечення отримання квартири в “Джек Хаусі”. Але суд тоді відмовив у задоволенні позову.

“Тобто, у позивача, як такого, вбачається суперечлива правова поведінка, з одного боку він заперечує законність факту передачі йому у власність частки квартири, з іншого він, будучи обізнаним про підстави набуття ним права власності, вчиняє дії, направлені на відчуження вказаної частки іншій особі із отриманням матеріальної вигоди в результаті вчиненого правочину”, — зазначено у рішенні Обухівського райсуду.

Серед причин відмови у задоволенні позову судом було те, що квартиру вони вже продали у 2020 році.

У керівника СБУ Дніпропетровщини Нєвєдрова знайшли зв’язки з Іваном Бакановим та Павлом Демчиною

Квартиру в Jack House також отримав давній друг Нєвєдрова – колишній перший заступник голови СБУ та екс-очільник відомого “управління К” (по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю) Павло Демчина. Одіозний експосадовець СБУ Демчина у 2017 році став фігурантом сюжету проекту “Слідство.Інфо”. А у вересні 2018 року НАБУ розслідувало стосовно нього можливе незаконне збагачення і зловживання службовим становищем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Рекламні блоки дають нам змогу залишатися незалежними ЗМІ, а вам - отримувати найсвіжіші новини під ними. Scroll down!

У керівника СБУ Дніпропетровщини Нєвєдрова знайшли зв’язки з Іваном Бакановим та Павлом Демчиною

Джерело: 49000.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua