Рішення РНБО: МСЕК буде ліквідовано, а щодо пенсійних виплат по інвалідності посадовцям проведуть аудит

22 жовтня 2024 р. 21:09

22 жовтня 2024 р. 21:09


Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо ліквідації МСЕК з 31 грудня 2024 року. Також щодо пенсійних виплат по інвалідності посадовцям проведуть повний аудит. Про це повідомляє 49000.

Відповідно до цього рішення, протягом 7 днів МОЗ разом з ДБР, СБУ, Національною поліцією, обласними, Київською міською військовими адміністраціями повинні створити робочі групи із перевірки рішень медико-соціальних експертних комісій щодо встановлення інвалідності посадовим особам відповідних держорганів.

Також у тримісячний строк має бути надана доповідь про результати перевірки робочими групами обґрунтованості рішень МСЕК щодо встановлення інвалідності посадовим особам державних органів.

МОЗ разом з Міністерством цифрової трансформації на розгляд Кабінету Міністрів у двотижневий строк необхідно надати план цифровізації проходження всіх етапів медико-соціальних експертних комісій.

“Для реальних і саме системних змін треба провести повну цифровізацію всіх етапів роботи щодо встановлення інвалідності. Урядовцям – в Мінцифрі, в цифровій команді Міністерства оборони – є кому забезпечити відповідні зміни”, — йдеться у дописі президента.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у керівниці Миколаївської МСЕК під час обшуку знайшли понад 450 тисяч доларів США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Рекламні блоки дають нам змогу залишатися незалежними ЗМІ, а вам - отримувати найсвіжіші новини під ними. Scroll down!

Рішення РНБО: МСЕК буде ліквідовано, а щодо пенсійних виплат по інвалідності посадовцям проведуть аудит

Джерело: 49000.com.ua