Не виявлено випадків видання злочинних наказів: робоча група здійснила службову перевірку в 59-й ОМПБр

26 липня 2024 р. 19:35

26 липня 2024 р. 19:35


Комплексна робоча група здійснила службову перевірку в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка.

Про це повідомила Військова служба правопорядку у Збройних Силах України.

"Проведено роботу з командирами підрозділів, особовим складом, здійснено перевірку прийнятих рішень та бойових розпоряджень командування бригади. Окрім того, досліджено питання організації виконання бойових завдань", — зазначають у Військовій службі.

Військова служба правопорядку зазначає, що робоча група, яка проводила перевірку, не виявила випадків видання злочинних наказів. Водночас, встановлено окремі факти управлінських рішень та чинники, які можуть негативно впливати на хід виконання бойових завдань військовою частиною.

"З метою недопущення такого в подальшому, керівництвом ЗС України прийнято належні рішення та вжито низку заходів, спрямованих на попередження подібних випадків. Окремих посадових осіб командування бригади притягнуто до відповідальності", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 14 липня звернення до президента України Володимира Зеленського стосовно ситуації у бригаді опублікувала військовослужбовиця Катерина "Пташка" Поліщук. З її слів, Поліщук припинила співпрацю з бригадою.

"Оскільки тисячі військовослужбовців досі залишаються виконувати бойові завдання в зоні ведення бойових дій під керівництвом Шевчука, прошу Вас, пане Верховний Головнокомандувачу, звернути увагу та провести службову перевірку за фактами злочинних наказів, свідомої недбалості, нехтування життям та здоровʼям особового складу, дії, що призвели до гибелі великої кількості військовослужбовців, в тому числі і з високих керівних посад, егоїзм, сліпий карʼєризм, усунення всіх «незгодних» командирів, пригнічення бойового духу та приниження особового складу повною байдужістю до основної мети військовослужбовців та його, як командира у війні з ворогом", — йдеться у листі Катерини Поліщук.

Поділитись:

Не виявлено випадків видання злочинних наказів: робоча група здійснила службову перевірку в 59-й ОМПБр

Джерело: v-variant.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua