Справа довжиною у 10 років: ексмер Слов'янська Штепа та її адвокати не зʼявилися на судове засідання

03 вересня 2024 р. 21:51

03 вересня 2024 р. 21:51


Засідання у справі Нелі Штепи, яку звинувачують у посяганні на територіальну цілісність України знову не відбулося.

Про це розповів телефоном Суспільне Донбас речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

"Обвинувачена та адвокати не зʼявились на судове засідання 30 серпня, причини неявки не повідомили. Прокурором було заявлено два клопотання. Перше стосується приводу обвинуваченої, та про направлення листа до КДКА щодо вжиття заходів дисциплінарного впливу щодо адвокатів. Якщо обвинувачена та адвокати повторно не зʼявляться, клопотання прокурора будуть розглянуті", — уточнив Дмитро Чубенко.

Адвокат Штепи про відсутність на підготовчому засіданні 30 серпня цього року телефоном Суспільному сказав:

"Були на лікарняному. Неля Ігорівна не була присутня на цьому засіданні через стан здоров'я. Плануємо бути на наступному засіданні. В суді Слов'янська немає можливості виходити в режимі відеозв'язку, але ми шукаємо спосіб вийти на засідання по відео зв'язку ", — уточнив Олександр Тананакін.

Наступне судове засідання має відбутися 25.10.2024 о 16:00 годині. Справу продовжать слухати у Полтаві.

Також: російські війська обстріляли Полтаву: що відомо

Також: окупанти розстріляли трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку: прокуратура проводить розслідування

Суди десятий рік розглядають справу проти Нелі Штепи. Колишню Слов'янську міську голову звинувачують у створенні терористичної організації та посяганні на територіальну цілісність України. За версією слідства, вона сприяла захопленню міста підтримуваними Росією бойовиками. Слов’янськ був захоплений з квітня по липень 2014 року.

Неля Штепа подала заяву до Європейського суду з прав людини. В заяві вона позивалася проти України. 24 жовтня 2019 року ЄСПЛ постановив, що Україна має виплатити Штепі 2600 євро моральної компенсації та 1000 євро компенсації судових витрат.

У 2023 році Неля Штепа не була на жодному з шести судових засідань. Також через повномасштабне російське вторгнення у 2022 році засідання у справі Штепи не відбувались понад рік, після такої перерви 19 квітня 2023 року було призначене судове засідання у справі ексмера Слов'янська, але через клопотання сторони захисту, суд відклав підготовче судове засідання.

Поділитись:

Справа довжиною у 10 років: ексмер Слов'янська Штепа та її адвокати не зʼявилися на судове засідання

Джерело: v-variant.com.ua