Скоро відкриється перший в Україні медичний хаб для маріупольців

07 вересня 2024 р. 16:25

07 вересня 2024 р. 16:25


Активно втілюється проєкт зі створення мережі спеціалізованих медичних хабів для маріупольців. Вже цієї осені в Києві заплановано відкриття першого багатопрофільного медичного центру, де надаватимуть повний спектр послуг первинної медичної допомоги та безкоштовну спеціалізовану медичну допомогу.

Однією з основних потреб маріупольців, які змушені починати нове життя в тимчасових громадах — є доступна та якісна медицина від фахівців, які розуміють їхні потреби. На жаль, блокада та російська окупація серйозно вплинули на здоров'я людей, і зараз вони потребують підвищеної уваги.

Маріупольці в різних куточках України з нетерпінням чекають на відкриття медичних хабів:

«Ми, люди старшого віку, особливо потребуємо медичної допомоги. У мене мама маломобільна, їй 93 роки, і важко возити її по різних лікарнях», — каже пані Людмила Кльонкіна у Дніпрі.

«Це дуже важливо, щоб ми не їздили по всьому місту в пошуках медичних послуг. Коли все буде в одному місці — це зручно», — каже Ольга Секретенко зі Львова.

«Маємо бажання, щоб у нашому центрі люди могли отримати повний комплекс медичних послуг: зробити кардіограму, здати аналізи. Дуже чекаємо на відкриття медичного хабу в Лівобережному центрі «ЯМаріуполь»», —  відвідувачка столичного центру.

У планах створити такі медичні хаби ще в трьох містах України: Дніпрі, Львові та Одесі. Звертатися до них зможуть усі маріупольці, незалежно від місця тимчасового проживання. Завдяки цьому медичні послуги охоплять понад 61 тисячу маріупольців по всій країні.

Також: у тимчасово окупованому Маріуполі нашестя кажанів та змій

Також: у Дніпрі та Кропивницькому створенні інформаційно-консультативні пункти ЦНАП м. Покровськ

Поділитись:

Скоро відкриється перший в Україні медичний хаб для маріупольців

Джерело: v-variant.com.ua