У ISW припустили, що російське командування схвалює страти полонених бійців ЗСУ

07 вересня 2024 р. 21:18

07 вересня 2024 р. 21:18


Російські військові командири схвалюють страту бійців ЗСУ, які здаються в полон.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Російські військові дедалі частіше страчують українських солдатів, які здаються в полон, уздовж усієї лінії фронту, ймовірно, частково тому, що російське командування схвалює поширення таких воєнних злочинів», — йдеться у звіті.

ISW неодноразово повідомляла про попередні відеоматеріали та звіти про страти російськими військовослужбовцями українських військовополонених

«а також спостерігала ширшу тенденцію численних зловживань з боку росії щодо українських військовополонених на різних ділянках фронту, які, як видається, були дозволені, а то й прямо схвалені окремими російськими командирами та підтримуються російськими польовими командирами», — зазначають аналітики.

У ISW нагадали, що 6 вересня CNN поширила відео страти російськими військовими українських солдатів, які здалися в полон поблизу Покровська Донецької області наприкінці серпня і в Запорізькій області у травні.

За даними джерел CNN в українській військовій розвідці, починаючи з листопада 2023 року зафіксовано 15 випадків страти загарбниками українських військовополонених.

Нагадаємо: росіяни, ймовірно, розстріляли трьох українських військових у Покровському районі: що відомо

Нагадаємо: окупанти розстріляли трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку: прокуратура проводить розслідування

Поділитись:

У ISW припустили, що російське командування схвалює страти полонених бійців ЗСУ

Джерело: v-variant.com.ua