"Лікарі без кордонів" розповіли про стан медицини у Покровську під час війни

07 вересня 2024 р. 22:13

07 вересня 2024 р. 22:13


Ще одна цивільна лікарня в Покровську закрилась через наближення лінії фронту.

Про це Східному Варіанту повідомили «Лікарі без кордонів» (MSF)

Отримати життєво необхідну медичну допомогу у Покровську стає все важче: лінія фронту змінюється.

Останній цивільній лікарні цього району довелося перевести в інше місце весь персонал, медичне обладнання та матеріали.

Раніше у закладі надавали невідкладну та спеціалізовану допомогу пораненим, зокрема і під час масових надходжень пацієнтів.

«Наша медична команда підтримувала відділення невідкладної допомоги лікарні та реанімацію. Ми бачили, як медпрацівники пакували обладнання, аби врятувати його і транспортувати до безпечніших місць. Пацієнти вже були евакуйовані», — каже Крістофер Стоукс, головний координатор з надзвичайних ситуацій «Лікарів без кордонів» (MSF) в Україні.

Автомобілі швидкої допомоги «Лікарів без кордонів» (MSF) продовжують працювати у Покровську та прилеглих районах, аби підтримати систему охорони здоров’я, перевозячи пацієнтів та здійснюючи екстрену медичну евакуацію.

«Це вже не вперше ми бачимо, як закриваються лікарні, коли лінія фронту наближається», — додає Стоукс. «Ми бачили евакуації та руйнування у Торецьку, Селидовому, Кураховому, Мирнограді та Новогродівці. У Покровську залишаються понад 30 тисяч людей, які фактично живуть на лінії фронту, лише за 8 кілометрів.

Команди «Лікарів без кордонів» (MSF) продовжували надавати медичні консультації евакуйованим на залізничних вокзалах, на яких зупинявся евакуаційний потяг з Покровська.

Протягом серпня швидкі «Лікарів без кордонів» (MSF) виконали 320 медичних евакуацій з Покровська. 55% з них були у реанімобілях.

Також: на Донеччині за пів року кількість звернень по невідкладну медичну допомогу збільшилася на 30%

Також: скоро відкриється перший в Україні медичний хаб для маріупольців

Поділитись:

"Лікарі без кордонів" розповіли про стан медицини у Покровську під час війни

Джерело: v-variant.com.ua