Україна і США обговорили фінансування держбюджету і швидке відновлення

07 вересня 2024 р. 22:39

07 вересня 2024 р. 22:39


Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся із заступником Держсекретаря США з питань управління і ресурсів, вступаючим  на посаду Спеціального представника з питань економічного відновлення України Річардом Вермою. Партнерство у відновленні економіки.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України

"Сполучені Штати Америки є найбільшим донором грантової бюджетної підтримки Україні — близько 26,8 млрд доларів США безповоротного фінансування. З перших днів повномасштабного вторгнення залучені кошти стали ключовим ресурсом для забезпечення соціальних та гуманітарних видатків держбюджету", — зазначив Марченко.

Марченко наголосив на важливості подальшої різносторонньої співпраці України з США та подякував американському уряду за всебічну підтримку.

Сторони обговорили поточні потреби України у фінансуванні держбюджету і швидкому відновленні, а також процес пріоритизації наявних проєктів здійснення публічних інвестицій.

"Кінцева мета – ефективно розподілити обмежені фінансові ресурси для досягнення найкращого результату для держави та громадян", — додав Марченко.

Також: Польща і США поглиблюватимуть співпрацю у відбудові України

Також: Міністр закордонних справ України з державним секретарем США обговорили посилення санкцій проти росії

Поділитись:

Україна і США обговорили фінансування держбюджету і швидке відновлення

Джерело: v-variant.com.ua