Загинув захисник України зі Слов'янська

12 вересня 2024 р. 12:32

12 вересня 2024 р. 12:32


В’ячеслав Благовістний зі Слов'янська загинув внаслідок ворожого ракетного удару. Чоловік знаходився біля своєї бойової машини, коли осколок вразив його у шию.

Першого вересня під час виконання бойового завдання в районі села Верхній Бишкин Харківської області загинув солдат В’ячеслав Благовістний — електрик обслуги енергетичного забезпечення радіотехнічної батареї 8-го окремого зенітного ракетного дивізіону 138-ї зенітної ракетної бригади, військової частини А4608. Йому назавжди залишиться 44 роки.

В’ячеслав народився 27 березня 1980 року в Слов’янську, але незабаром родина переїхала у Краматорськ. Там він отримав неповну середню освіту. Після 9-го класу хлопець вступив до Слов’янського професійно-технічного училища № 56, де здобув професію слюсаря з ремонту електровозів. Паралельно закінчив вечірню школу.

Після навчання був призваний на строкову службу, яку проходив у танкових військах в місті Чернівці. Після армії працював слюсарем-зварювальником в Слов’янському тролейбусному управлінні.

Після російського вторгнення в Україну у 2014 році В’ячеслав намагався долучитись до лав бійців АТО, але його не взяли на службу через травму. Однак чоловік все одно знайшов можливість бути корисним батьківщині: у складі будівельної бригади він працював над відновленням звільнених від окупації міст. Згодом повернувся до Краматорська, де влаштувався ковалем на НКМЗ.

З початком повномасштабної війни В’ячеслав, як справжній патріот, не зміг залишитись осторонь. 8 квітня 2022 року він добровольцем прийшов до військкомату, звідки був направлений на службу у зенітні ракетні війська. Після початкової підготовки вдосконалював отримані навички у Польщі та Германії.

Служив на посаді дизеліста-електрика у складі зенітного ракетного дивізіону. За сумлінне виконання службових обов’язків, мужність та патріотизм був нагороджений: почесною грамотою командира підрозділу, медаллю Київського міського голови «Честь. Слава. Держава», відзнакою Міністра оборони України «Хрест доблесті».

Бійця поховали у Слов’янську на кладовищі Залізничного мікрорайону.

У нього залишилися сестра і племінниця.

Також: внаслідок ворожих обстрілів за добу у Костянтинівці загинуло 3 людини

Також: 6 людей загинуло і 13 поранено внаслідок ворожих обстрілів на Донеччині

Поділитись:

Загинув захисник України зі Слов'янська

Джерело: v-variant.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua