“Дві людини загинули, п’ять отримали поранення” — огляд ситуації у Волноваському районі на сьогодні

12 вересня 2024 р. 14:13

12 вересня 2024 р. 14:13


Волноваха.City зібрали інформацію про ситуацію у Волноваському районі на 12 вересня.

Огляд ситуації у Волноваському районі

Про ситуацію у Волноваському районі розповіли у Волноваській РВА:

  • Вугледарська громада: протягом доби зафіксовано артобстріли території та околиць Вугледара. Обстріли території Водяного.
  • Великоновосілківська громада: відбулися обстріли із РСЗВ «Торнадо-С» Костянтинополя, внаслідок обстрілу 2 людини загинули та 5 отримали поранення, пошкоджено 7 приватних будинків, адміністративну будівлю, магазин та 13 транспортних засобів. Інтенсивні обстріли Великої Новосілки, Времівки, Нескучного, Сторожевого, Макарівки, Рівнополя, Старомайорського та Благодатного.
  • Комарська громада: відносна тиша.

Більше про обстріл Костянтинополя 11 вересня розповіли у Великоновосілківській ВА:

“Сьогодні село Костянтинопіль Волноваського району зазнало жорстокого обстрілу із реактивних систем залпового вогню «Торнадо-С».

Внаслідок цього трагічного інциденту загинули дві людини, а ще п'ятеро отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Обстріл спричинив значні руйнування в селі: пошкоджено приватні будинки, приміщення магазину, лінії електропередач та цивільні автомобілі.

На місце трагедії оперативно прибули рятувальні служби, медичні бригади та представники місцевої влади. Постраждалих було негайно евакуйовано та доставлено до найближчих медичних закладів для надання невідкладної допомоги”.

Також у Великоновосілківській ВА опублікували некролог вбитого вчора росіянами мешканця Костянтинополя Володимира Голованя:

Вбитий росією Головань Володимир Миколайович Фото: Великоновосілківська ВА Вбитий росіянами Головань Володимир Миколайович

“Вчора, під час жорстокого обстрілу села Костянтинопіль Волноваського району із реактивних систем залпового вогню «Торнадо-С», трагічно загинув Головань Володимир Миколайович, водій селищної ради.

Володимир Миколайович проявив справжню мужність і самопожертву. Під час обстрілу він, ризикуючи власним життям, допомагав жінкам дістатися безпечного місця, що, на жаль, призвело до отримання ним смертельних поранень.

Незважаючи на всі небезпеки, Володимир Миколайович залишався на території громади та продовжував виконувати свою роботу, віддано служачи людям та громаді. Його героїзм, працелюбність і самовідданість назавжди залишаться прикладом для нас усіх.

Для нашого колективу це вже друга важка втрата, яка залишає глибоку рану в наших серцях. Ми висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким. Разом з вами розділяємо біль цієї втрати та завжди пам’ятатимемо про подвиг Володимира Миколайовича. Нехай його світла пам'ять живе в серцях тих, хто його знав та любив.

Вічна пам'ять”.

У Генеральному штабі ЗСУ 12 вересня повідомили про таке:

“На Времівському напрямку окупанти здійснили чотири атаки наших позицій у напрямку Вугледара. Противник успіху не мав”.

Нагадаємо, станом на 22:00 11 вересня у Генштабі доповідали про те, що на Времівському напрямку окупанти здійснили вісім атак в напрямку Вугледара. Всі їх було відбито.

Огляд ситуації у Волноваському районі від ISW

В “Інституті вивчення війни” (ISW) також розповіли про ситуацію на Волноваському напрямку. (Далі — цитата)

— Російські війська 11 вересня продовжували наступальні операції на південний захід від Донецька, але не зробили жодного підтвердженого просування. Російські війська продовжували атакувати на північний схід від Вугледара біля Костянтинівки та Водяного; біля самого Вугледара; і на південний захід від Вугледара, поблизу Павлівки 10 і 11 вересня.

Міністр оборони росії Андрій Бєлоусов приписав частинам 57-ї мотострілецької бригади (5-ї ОМСБр) нещодавнє захоплення Водяного.

Реклама

“Дві людини загинули, п’ять отримали поранення” — огляд ситуації у Волноваському районі на сьогодні

Джерело: volnovakha.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua