На ТОТ Донеччини фіксують випадки поширення продукції з рф, яка може нести шкоду здоров’ю та життю населення

16 вересня 2024 р. 16:31

16 вересня 2024 р. 16:31


На території тимчасово окупованої Донеччини спостерігають випадки реалізації фальсифікованої продукції російського походження, споживання якої може завдати шкоду здоров’ю та життю українців та українок.

Про це Східному Варіанту повідомили анонімні джерела з “органів влади” на тимчасово окупованих територіях Донецької області.

За даними анонімних джерел, на ТОТ Донеччини фіксують продаж молочної продукції, а саме сиру товариства з обмеженою відповідальністю, що має назву “Арнеис”. Відомі також адреси: Архангельска область, місто Сєвєродвінск та Республіка Бурятія, місто Улан-Уде. Молочну продукцію виготовляють із сировини, що не відповідає вимогам нормативно-правового акту, зазначають в джерелах.

Окрім того, на захопленій території Донецької області продають ріпчасту цибулю виробництва ТзОВ “Чиполино”, адреса якого: Удмуртська республіка, Зав’яловський район, село Мещеряки. Цибуля перевищує допустимий вміст нітратів більше, ніж у 2,5 рази. Також встановлено, що вище вказану продукцію виробляють у так званому “підприємстві-привиді”, за їх вказаними публічними адресами відсутні виробничі потужності.

За інформацією джерел, з початком російської окупації якість продукції значно знизилась. Мешканці ТОТ відмічають, що російські продукти несмачні та неякісні.

Читайте: Захмарні ціни та скандали: як окупанти насаджують маріупольцям шкільну форму

Поділитись:

На ТОТ Донеччини фіксують випадки поширення продукції з рф, яка може нести шкоду здоров’ю та життю населення

Джерело: v-variant.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua