Майже 3 тисячі постраждалих унаслідок збройної агресії рф зможуть придбати власну оселю цього року

19 вересня 2024 р. 22:57

19 вересня 2024 р. 22:57


У межах проєкту “HOME: Компенсація за знищене житло” Банк розвитку Ради Європи готовий значно розширити обсяг фінансування у 2025 році. Це дозволить забезпечити житлом тисячі родин, які втратили власне помешкання у зв’язку з його руйнуваннями через збройну агресію.

Про це домовились Віцепрем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба та Голова Банку розвитку Ради Європи Карло Монтічеллі під час зустрічі, передає Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

“Це не тільки відновлення. Це умови та можливості для українців, для тих, хто повертається з фронту, хто повернеться із-за кордону, для вимушених переселенців. Тому компенсація за втрачене житло – це важливий складник цього процесу. Українці готові відбудовувати власні домівки чи будувати нові, однак вони потребують підтримки”, – сказав Олексій Кулеба.

Своєю чергою Карло Монтічеллі наголосив, що його візит до України – це сигнал про подальшу підтримку України.

“За рік нашої співпраці ми досягли значних результатів – затвердили дві програми допомоги, на черзі – підтвердження ще однієї, зокрема, житлової програми для внутрішньо переміщених осіб”, — наголосив він.

У цьому році завдяки фінансовій підтримці Банку розвитку Ради Європи, а саме, позики у розмірі 100 млн євро, майже 3 тис. осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії, зможуть придбати власну оселю, вже розпочато процес реалізації першої фази спільного проекту.

Нагадаємо, Покровський ЦНАП допомагає громадянам, чиє майно постраждало або було зруйноване внаслідок військової агресії рф .

Поділитись:

Майже 3 тисячі постраждалих унаслідок збройної агресії рф зможуть придбати власну оселю цього року

Джерело: v-variant.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua