На Закарпатті відкрили нове модульне містечко для переселенців з Донеччини

17 жовтня 2024 р. 12:35

17 жовтня 2024 р. 12:35


У селі Нересниця на Закарпатті розпочало роботу нове модульне містечко для переселенців, створене за підтримки міжнародних благодійних організацій.

В чому суть

Тимчасовий виконувач обов'язків голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький повідомив про відкриття нового модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб у селі Нересниця. Проєкт реалізовано за підтримки благодійних фондів "Карітас Чеська Республіка" та "Людина у скруті" (Словацька Республіка).

Модульне містечко складається з 10 будинків , кожен з яких повністю обладнаний для комфортного проживання. Будинки укомплектовані меблями, побутовою технікою, кухонним приладдям та іншими необхідними речами.

Закарпатська ОВА, обласний та місцевий бюджети надали фінансову підтримку для облаштування комунікацій та благоустрою території містечка.

У новому модульному містечку вже оселилися родини внутрішньо переміщених осіб, які евакуювалися з Харківської, Херсонської, Донецької та Запорізької областей.

Що було раніше

Начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик повідомив , що в місті Торецьк на Донеччині залишається 1150 жителів , при цьому половина міста контролюється українськими військовими, а інша половина - російськими військами.

Реклама

На Закарпатті відкрили нове модульне містечко для переселенців з Донеччини

Джерело: toretsk.city