Жителі Рубіжного та Кремінної добровільно пішли на співпрацю з ворогом: отримали підозри

17 жовтня 2024 р. 18:24

17 жовтня 2024 р. 18:24


Слідчі поліції повідомили про підозру у колабораціонізмі двом жителям Луганщини, які підтримали окупаційну владу та добровільно пішли на співпрацю з ворогом.

Так, 45-річний житель м. Рубіжне майже одразу після окупації рідного міста погодився на пропозицію ворога та добровільно обійняв одну з керівних посад у водоканалізаційному господарстві. Тобто обійняв посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в окупаційній адміністрації держави-агресора створеній на тимчасово окупованій території.

А, 28-річна жінка співпрацюючи з державою-агресором і його окупаційною адміністрацією в м. Кремінна проводила захід присвячений "дню россии", який здійснювався задля підтримки держави-агресора. Пізніше, вже на іншому заході, фігурантка взяла участь у створенні та поширенні політичної агітаційної продукції в підтримку держави-агресора та особисто створювала відеоматеріал до дня так званого "возз’єднання лнр з росією".

Слідчі поліції, за оперативним супроводом працівників Управління карного розшуку зібрали докази протиправної діяльності обох фігурантів та під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури заочно повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 та ч. 6 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України й спрямували до суду обвинувальні акти за обвинуваченням поплічників окупантів.

Нагадаємо, за колабораціонізм заочно судитимуть двох чиновниць так званої "лнр" .

Поділитись:

Жителі Рубіжного та Кремінної добровільно пішли на співпрацю з ворогом: отримали підозри

Джерело: v-variant.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua