У Полтаві стартував Східноукраїнський форум Рад ВПО (фото)

17 жовтня 2024 р. 19:19

17 жовтня 2024 р. 19:19


Східноукраїнський форум Рад внутрішньо переміщених осіб розпочався у Полтаві. Він об'єднав представників шести областей України — Луганської, Запорізької, Харківської, Дніпропетровської, Полтавської та Донецької.

Про це повідомили в Луганській обласній державній адміністрації.

Делегацію Луганщини на заході очолює заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська. Серед головних спікерів форуму — заступниця Керівника Офісу Президента України Ірина Верещук і представник саб-офісу Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Федеріко Серсале.

Програма заходу включає дискусії з актуальних тем, таких як підтримка ВПО на національному та місцевому рівнях, житло, працевлаштування та соціальний захист внутрішньо переміщених осіб.

Варто відзначити, що Для розгляду питань місцевого рівня Ради з питань ВПО утворено при всіх районних військових адміністраціях і військових адміністраціях населених пунктів.

На постійній основі проводяться спільні засідання місцевих, районних та обласної Рад з питань ВПО, що дозволяє постійно обмінюватися досвідом, ідеями, розуміти поточну ситуацію з підтримкою ВПО в області.

Роботу побудовано так, щоб Координаційний центр та Рада з питань ВПО працювали у синергії та доповнювали одне одного. Координаційний центр розглядає нагальні питання області із залученням структурних підрозділів облдержадміністрації, інших державних органів і визначає шляхи розв'язання проблемних питань, надає відповідні доручення.

Рада ВПО, своєю чергою, є голосом внутрішньо переміщених осіб області та допомагає з наданням пропозицій до рішень, проєктів, зокрема нормативно-правових актів, залученням громадськості, проведенням інформаційних кампаній серед ВПО області тощо.

У Полтаві стартував Східноукраїнський форум Рад ВПО 2

Поділитись:

У Полтаві стартував Східноукраїнський форум Рад ВПО (фото)

Джерело: v-variant.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua