Релокований Маріупольський державний університет матиме повноцінний кампус у Києві

17 жовтня 2024 р. 19:46

17 жовтня 2024 р. 19:46


17 жовтня в Києві відбулась презентація студентських візій кампусу Маріупольського університету, що втратив все через повномасштабну війну, був релокований до столиці України та завдяки своїй незламності знайшов підтримку уряду.

Про це повідомили у Донецькій обласній державній адміністрації.

Передача великої території під кампус у власність переміщеному закладу освіти – це унікальний випадок. Виш отримав у власність майновий комплекс Київського вищого професійного училища машинобудування та комп’ютерно-інтегрованих технологій — ділянку землі у 4 гектари.

Так зародився проєкт «Незламний кампус Незламного університету», який передбачає створення унікального простору з гуртожитком, місцями для творчого й професійного зростання, зокрема для проведення курсів реабілітації та перепідготовки ветеранів, захисників і захисниць України.

Для реалізації перспективної ідеї МДУ став ініціатором архітектурного конкурсу на кращу концептуальну проєктну пропозицію реконструкції будівлі під майбутнє студентське містечко.

Сьогодні в одному з корпусів майбутнього студентського містечка пройшла презентація студентських візій: підбиття підсумків конкурсу та оголошення переможців і, звісно, церемонія нагородження. Серед гостей заходу були й Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий та заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко.

Релокований Маріупольський державний університет матиме повноцінний кампус у Києві 3

Для втілення амбітної ідеї Маріупольський університет планує залучити експертизу архітекторів, урбаністів, провідних спеціалістів із зеленого будівництва та кампусів Альянсу європейських університетів Transform4Europe, в якому активно працює вже два роки. Крім того, ведуться переговори щодо внесення проєкту до програм відбудови України від Німеччини, Італії, Литви та інших європейських країн.

«Співпраця з міжнародними партнерами та підтримка держави дають надію, що незабаром у Києві з’явиться сучасний університетський кампус, який стане осередком знань, культури та розвитку для молоді з усієї України» , — наголосили в ОДА.

Нагадаємо, Приазовський державний технічний університет працює після релокації та навчає студентів з ТОТ .

Поділитись:

Релокований Маріупольський державний університет матиме повноцінний кампус у Києві

Джерело: v-variant.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua