Агенти ФСБ намагалися розвідати маршрути постачання зброї на фронт

17 жовтня 2024 р. 20:21

17 жовтня 2024 р. 20:21


У березні 2022 року на вказівку співробітника ФСБ РФ було створено чат у месенджері Telegram для проведення підривної діяльності проти України. До вказаної спільноти на прохання своєї сестри, котра проживає у тимчасово окупованій АР Крим, долучилась мешканка селища Малотаранівка Краматорської міської громади. Вона добровільно погодилась передавати інформацію воєнного характеру, повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Задля завдання шкоди боєготовності Сил оборони України згодом до ворожого чату доєднався масажист з міста Одеса та громадянка держави-агресора з села Лиманка, що на Одещині.

Завербовані учасники агентурної мережі повідомляли куратору дані про ремонт техніки, переміщення, дислокацію ЗСУ й артилерійського озброєння і розташування засобів ППО у населених пунктах Донецької та Одеської областей, кажуть у прокуратурі.

Чоловік надсилав графічні зображення карт місцевості із відбудовою воєнних об’єктів, а також інформацію щодо прольоту авіації.

Двом мешканцям селища Малотаранівка та міста Одеса повідомлено про підозру у державній зраді, а громадянці РФ - несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних сил України.

Підписуйтеcь на наш Telegram-канал Lenta.UA - ЄДИНІ незалежні новини про події в Україні та світі

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Фото: Донецька обласна прокуратура.

Євген Медведєв

Агенти ФСБ намагалися розвідати маршрути постачання зброї на фронт

Джерело: lenta.ua (Донбас)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua