На Донеччини досі залишаються 22,6 тис. учнів шкіл і вихованців дитсадків

17 жовтня 2024 р. 22:28

17 жовтня 2024 р. 22:28


Через активні військові дії та безпекову ситуацію триває евакуація цивільного населення Донеччини до інших, більш безпечних регіонів. Понад 80% дітей дошкільного та шкільного віку виїхали за межі області, однак ще залишаються 22,6 тис. учнів і вихованців дитсадків.

Про це розповіла під час брифінгу в Донецькій обласній державній адміністрації директорка департаменту освіти та науки ОДА Тетяна Сідашева.

Зазначається, що для забезпечення можливості проводити навчання в дистанційному форматі до початку навчального року всі шкільні вчителі були забезпечені ноутбуками. За час з початку повномасштабного вторгнення дітям видали понад 2 тис. планшетів та понад 8 тис. ноутбуків.

"Робота із забезпечення технікою триває й надалі. За програмою «Разом до успіху» з обласного бюджету передбачили понад 17,5 млн грн, з місцевих бюджетів громад – ще 5 млн грн, за ці гроші будуть закуплені ноутбуки для дітей пільгових категорій" , — йшлося на брифінгу.

Для підтримки родин переселенців за місцями компактного проживання на базі гуманітарних штабів у різних регіонах 17 громад відкрили 51 освітню локацію, де діти можуть отримати консультації, психологічну підтримку або відвідати заходи, спрямовані на соціалізацію в нових умовах проживання. За час роботи освітніх локацій охопили 1,3 тис. дошкільнят і 7 тис. школярів з Донеччини.

Нагадаємо, навчальний рік у дистанційному форматі на Донеччині розпочали 254 школи та 142 дитсадки .

Поділитись:

На Донеччини досі залишаються 22,6 тис. учнів шкіл і вихованців дитсадків

Джерело: v-variant.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua