Запрошення України до НАТО посилить нас дипломатично і наблизить до реального та справедливого миру, — Зеленський

18 жовтня 2024 р. 11:24

18 жовтня 2024 р. 11:24


Засідання Ради Україна — НАТО на рівні міністрів оборони, яке відбулося вчора у Брюсселі.

Запрошення України до НАТО посилить нас дипломатично і наблизить до реального та справедливого миру. Україна заслуговує стати 33-м членом НАТО одного дня, і ми зробимо все, щоб це сталося. Під час нашої зустрічі з Генеральним секретарем НАТО Марком Рютте обговорили кроки, які посилять Україну та допоможуть у нашій боротьбі, — заявив Володимир Зеленський.

І додав:

"Зараз маємо діяти рішуче і в єдності, щоб не дати Путіну посилитися й розпалювати війну далі. Зброя і спорядження для наших воїнів, ППО, далекобійність, дуже важливо — зміцнення нашої оборонної промисловості шляхом відповідних інвестицій, реалізація домовленостей щодо фінансової допомоги. Все це чіткі кроки для більшого захисту та безпеки наших людей і країн. Лише спільним тиском на росію всіма засобами, всіма інструментами можемо якнайшвидше досягти нашої мети — реального й справедливого миру".

Президент України подякував членам Альянсу:

"Дякую країнам — членам Альянсу, які допомагають розвивати українське оборонне виробництво, відбудовувати обʼєкти критичної інфраструктури та надають військову допомогу. Ми розраховуємо на готовність членів НАТО до наступного саміту НАТО в Гаазі забезпечити вже оголошену ними фінансову допомогу Україні на загальну суму 40 мільярдів євро".

Також: Данія надала Україні 118% свого річного оборонного бюджету, а Швеція — 112%

Також: Україна може використовувати передані винищувачі F-16 по території росії в оборонних цілях відповідно до міжнародного права, — міністр оборони Нідерландів

Поділитись:

Запрошення України до НАТО посилить нас дипломатично і наблизить до реального та справедливого миру, — Зеленський

Джерело: v-variant.com.ua