Заочно судитимуть фейкову служительку Феміди, яка будує кар’єру в окупованому Маріуполі

18 жовтня 2024 р. 16:26

18 жовтня 2024 р. 16:26


Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що на співпрацю з рф пішла колишня помічниця судді Гірницького районного суду м. Макіївка, яка у 2014 році залишилась в окупованому нзф "днр" місті.

Про це повідомили в Донецькій обласній прокуратурі.

Через три роки жінка вдягла мантію судді незаконно створеного у квазіреспубліці "Гірницького міжрайонного суду м. Макіївка". У вересні 2023 року, довівши окупантам свою відданість, на підставі указу очільника кремля вона стала "суддею Приморського районного суду" в захопленому військами рф м. Маріуполь.

"Фейкова служителька Феміди виконує незаконно покладені на неї суддівські обов’язки. Вона бере участь у так званих судових засіданнях і ухвалює нікчемні рішення за законами федерації, яка вчиняє воєнні злочини на нашій землі" , — наголосили у прокуратурі.

Оскільки від українського правосуддя обвинувачена переховується, її судитимуть заочно. Максимальне покарання, яке їй загрожує, — 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на такий самий строк та конфіскацією майна.

Нагадаємо, ювенальна інспекторка співпрацює з ворогом в окупованому російськими військами Маріуполі .

Поділитись:

Заочно судитимуть фейкову служительку Феміди, яка будує кар’єру в окупованому Маріуполі

Джерело: v-variant.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua