У Волноваському районі триває евакуація. Огляд ситуації на 18 жовтня

18 жовтня 2024 р. 16:54

18 жовтня 2024 р. 16:54


Волноваха.City зібрали інформацію про ситуацію у Волноваському районі на 18 жовтня.

Що відомо про ситуацію у Волноваському районі

Про ситуацію у Волноваському районі розповіли у Волноваській РВА:

  • Вугледарська громада: періодичні обстріли Богоявленки та Новоукраїнки.
  • Великоновосілківська громада: інтенсивні обстріли Великої Новосілки, Времівки, Нескучного, Сторожевого, Макарівки, Рівнополя, Старомайорського, Благодатного.
  • Комарська громада: відносна тиша.

Великоновосілківська ВА також повідомили про проведення похорону Євгена Павленка, який загинув 16 жовтня у Петропавлівці.

“16 жовтня 2024 внаслідок пожежі у приватному будинку в селі Петропавлівка Волноваського району трагічно загинув Павленко Євген Сергійович, 1982 року народження.

Завдяки ініціативі Великоновосілківської селищної військової адміністрації, допомозі співробітників 27-го Державного пожежно-рятувального загону (ДПРЗ) та комунальних служб Великоновосілківської селищної громади було організовано гідне поховання загиблого.

Ми висловлюємо щирі співчуття родині та близьким Євгена. Нехай його душа знайде спокій, а пам’ять про нього завжди житиме в серцях тих, хто його знав і любив”, - йдеться у повідомленні.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили , що російські окупанти продовжують штурмові дії у Волноваському районі — противник здійснив 11 штурмів українських позицій в районах Вугледара та Левадного.

Огляд ситуації у Волноваському районі від ISW

В “Інституті вивчення війни” (ISW) розповіли про ситуацію у Волноваському районі. (Далі — цитата)

— 17 жовтня російські війська продовжували наступальні операції на південний захід від Донецька, але не досягли жодного підтвердженого просування в цьому районі. Російські мілблогери стверджували, що підрозділи 39-ї мотострілецької бригади рф просунулися до кілометра та закріпилися на південній околиці Катеринівки, хоча ISW не спостерігала візуального підтвердження цього судження. 16 і 17 жовтня російські війська продовжували наступ у районах Антонівки, Костянтинівки, Водяного, Богоявленки, Новоукраїнки та Золотої Ниви.

Огляд новин Волноваського району

Триває евакуація мешканців Великоновосілківської громади.

“За сприяння Великоновосілківської селищної військової адміністрації, активній підтримці евакуаційних груп «Проліска» та «Білий Янгол» Великоновосілківського напрямку евакуйовано родину Кулініч з села Ясна Поляна до міста Черкаси”, - розповіли у Великоновосілківській ВА.

Евакуація родини Кулініч з села Ясна Поляна

В адміністрації також додали, що під час евакуації надається не лише транспорт, а й психологічна підтримка для людей, які змушені залишати свої домівки.

Нагадаємо, 16 жовтня у Великоновосілківській ВА розповідали про евакуацію мешканця Роздольного.

“За сприяння Великоновосілківської селищної військової адміністрації та активній підтримці Благодійному фонду "Янголи Спасіння" і міжнародної гуманітарної організації CARE, було успішно евакуйовано мешканця села Роздольне, Стехно Руслана Олександровича, до безпечного регіону”, - казали в адміністрації.

Евакуація мешканця села Роздольне, Стехно Руслана Фото: Великоновосілківська ВА Евакуація мешканця села Роздольне, Стехно Руслана

17 жовтня, завдяки співпраці Волноваської райдержадміністрації та центру підтримки ВПО Волноваського району «Пліч-о-пліч» у місті Дніпрі мешканці Волноваського району, які були вимушені покинути свої домівки та переселитися до більш безпечних регіонів, були забезпечені продуктовими наборами від міжнародних благодійних організацій GEM and HGBF.

Реклама

У Волноваському районі триває евакуація. Огляд ситуації на 18 жовтня

У Волноваському районі триває евакуація. Огляд ситуації на 18 жовтня

У Волноваському районі триває евакуація. Огляд ситуації на 18 жовтня

Джерело: volnovakha.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua